Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Atromitos maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında takımına yönelik eleştirilere cevap verdi: Dünyada hiçbir takım 2. haftada şampiyon olmaz.

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, "Benim istediğime yakın takımı Marsilya'yla oynadığımız hazırlık maçında gördük. O maçta agresiftik. Takımımdan istediğim görüntüye en yakın maçtı. Kesinlikle daha çok yol almamız lazım. Oyun ritmini yönetmek, oyunu kontrol altına almak, hızlı çıkmak ve topu kontrol etmek için zamana ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

Şu anda istediklerini başaramadıklarını dile getiren Pereira, "Bu yüzden bazı durumlarda oyun kontrolsüz gözüküyor. Bu takım kendini geliştirecek. Baskı anlarında topu kazanmayı öğrenecek. Sadece işe inanırım. Hazırlanmak için kısa bir süremiz vardı. Maç ritmini yakalamak için fazla hazırlık maçı yaptık ve bu yüzden antrenman ritmimiz geride kaldı. Farklı dilleri konuşan ve farklı ülkelerden gelen bir takımız. İletişimi tam anlamıyla kuramadık. Farklı dilleri konuşan oyuncularla benim bile iletişimim bazen zor oluyor. Bazı Türk oyuncularla ve diğerleriyle bu iletişimi henüz sağlayamadım. İstediğimiz seviyeye ulaşmadık. Ben sadece işe inanırım. 3 - 5 kaliteli oyuncu getirdiniz diye, pazar akşamı sahaya çıkıp harika bir oyun çıkaracaksınız diye bir şey yok. Kolektif oyunu hala takım oyunuyla birleştiremedik. Çalışmamız gerekiyor. Zamana ihtiyacımız var. Herkesin düşündüğü, a, b, c d oyuncusunu getirdik diye harika olduk diye bir şey yok. Zamanla birbiriniz tanıyacağız. Kesinlikle güçlü bir takım olacağız. Takım olma bilincini oluşturacağız. Fenerbahçe, bu oyuncularla 2. haftada herkesi ezecek ve şampiyon olacak diye düşünüyorsanız bu imkansız. Benden sihir beklemeyin. Ben sihirbaz değilim. Dünyada hiç bir takım 2. haftada şampiyon olmaz. Bunu kafanızdan çıkarın. Neler yapabileceğimizi biliyorum. 2. haftada inanılmaz ofansif olacak gazeteciler tecrübesizdir. Bireysel kalitemizin farkındayız, ama henüz takım olamadık. Şu an ihtiyacımız olan tek şey Avrupa Ligi'ne kalmak. Daha sonra lige de bakacağız. Bu takımın neler yapacağını bekleyip görün." ifadelerini kullandı.