Bursaspor'u 2 - 1 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, hak ederek kazandıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli teknik adam Vitor Pereira, "İyi bir karşılaşma çıkardığımızı diye düşünüyorum. Kendi sahamızda oynadığımız Avrupa karşılaşmasında olumsuz bir sonuç ve üzüntüsünü yaşamıştık. Bu akşam iyi ve zorlu bir takıma karşı oynadık. Ama böyle bir takıma karşı iyi bir galibiyet aldık diye düşünüyorum. Hak ederek kazandık bu akşam." ifadelerini kullandı.

Robin van Persie'nin oyuna girdiği sırada yaşadığı bir diyalogla ilgili sorulan soruya Pereira, "Konuşmamız gereken şeyleri konuştuk. Bir oyuncu oyuna girerken hocasının ondan istediklerini bilmesi gerekir. Yardımcılarım bu bilgileri vermişti ben biraz daha itmek istedim bu konuda. Sadece bu oldu. Bir oyuncuyla teknik direktörü arasında geçen bir konuşmaydı." cevabını verdi.

Yine maçtan sonra Robin van Persie'nin 'yedek kalmak istemiyorum' şeklindeki açıklamasıyla ilgili de teknik direktör Vitor Pereira, şöyle konuştu: "Eğer kulübede kaldığı için üzülmeseydi benim için kötü bir durum ortaya çıkardı. Demek ki bu sinyali verdi, demek ki takıma yardımcı olmak istiyor. Oyuncular her zaman oynamak isterler bu normaldir. Ben de bu takımın hocası olarak her oyuncumu değerlendirerek karar veriyorum. Perşembe günü duygusal bir akşam yaşadık. Bize galibiyet getiren golü kaydetti."

Genç futbolcu Uygar Mert Zeybek hakkında da konuşan Pereira, sözlerini şöyle tamamladı: "Uygar iyi bir oyuncu. Teknik kalitesi yüksek bir oyuncu. Büyük bir yüreği olan oyuncu. Geleceği parlak bir oyuncu. Çalışmasına inanan bir oyuncu. Bu şekilde devam ederse geleceğini iyi görüyorum. Onun kişiliği mükemmel bir kişilik. Uygar bu akşam zor bir anda oyuna girdi. Kişiliğini ortaya koydu onun ortaya koyduğu performanstan memnunum."