Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira, büyük bir tarihi olan kulübe geldiğini belirterek, "Biz de bu tarihe adımızı yazdırmak için elimizden geleni yapacağız." dedi. Sarı lacivertlilerin neye ihtiyacı olduğunu bildiğini dile getiren Pereira, bu ihtiyaçlara cevap vereceklerini söyledi.

Sarı lacivertlilerin yeni teknik direktörü Vitor Pereira, Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen törenle 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Törene Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Uslu'nun yanı sıra Fenerbahçe Sportif Direktörü Terraneo da katıldı.

Mahmut Uslu, yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki sezon ve bir sonraki sezon başarılı olursa sonrasını bilemem ama şu anda anlaştığımız isim KAP'a da bildirdik. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Fenerbahçe ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

İmzanın ardından söz alan Vitor Pereira, "Ben burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. İstenenleri yapabilmek ve kulübe elimizden gelenin en iyisini verebilmek için geldik. Büyük tarihi olan bir kulübe geldik ve biz de bu tarihe adımızı yazdırmak için elimizden geleni yapacağız. Çok kupa kazanan ve kupalarla yaşayan bir kulübe geldim. Ben de bu kulüp gibi kupalarla başarılarla yaşıyorum. Bu kulübün neye ihtiyacı olduğunu biliyorum ve elimden geldiği kadar yardımcı olacağım. Umarım sezon sonunda mutlu olmak için bir çok sebebimiz olacaktır." şeklinde konuştu.

"YETERİNCE ZEKİ BİR HOCAYIM, OYUNCULARIM ÜZERİNDE DERS ÇALIŞTIM"

Fenerbahçe'nin mevcut kadrosunu tanıyıp tanımadığı yönünde sorulan bir soruya Pereira, takım oyuncularını tanıdığını ve yeteri kadar zeki bir hoca olduğunu belirterek, oyuncularının üzerinde ders çalışarak takip ettiğini söyledi.

Pereira, "Terraneo ve başkanımız ile birlikte çok iyi bir kadro kuracağız. Hücum ve agresif bir oyun oynayan bir takım çıkacak. Büyük kulüplere oyunu domino eden bir oyun yakışır. Umarım hep beraber buna uygun bir kadro elde edeceğiz." diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına takımın hazır olup olmayacağı şeklindeki bir soruya ise Pereira, "İlk maçımıza kadar hazır olmaya mecburuz. Önümüzdeki en önemli süreç bu gibi gözüküyor. İyi ve hızlı çalışmak zorundayız. En iyi seviyeye gelmek için uğraşacağız." cevabını verdi.

Agresif bir yapısının olduğu yönündeki görüşlere ise Pereira, aklı kadar kalbini de kullandığını belirterek, "Ben oyuncu değilim. Duygularını yaşayan biriyim. Gol olduğunda kollarımı bağlayarak kutlayamam. Koşmam gerekirse koşarım." ifadelerini kullandı.

Bursasporlu futbolcu Fernandao, Şener, Joel Campbell gibi futbolcuların transferinin sorulması üzerine de genç teknik adam, "Futbolda şöyle bir gerçek vardır. Basının önünde konuşmak için çalışmazsınız. Kulüp meselelerini kendi aranızda konuşursunuz. Böyle bir sistem vardır. Bazı şeyler kulüp içinde gizli kalmalı. içeride kendi işlerimizi halledeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.