Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun bu sene ilklere sahne olacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, tarihi yarımadada düzenlenecek Yarı Maraton'da yaş kategorilerinin yanı sıra İller, İstanbul İlçeler ve kurumlar arasında da tasnifler yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Uzun bir aradan sonra geçtiğimiz sene Haliç Yarı Maratonu adıyla koşulan organizasyon bir kez daha tarihi yarımadada sporseverleri kucaklayacak." denilerek, şu bilgilere yer verildi:

"Bu yıl farklı bir yarışmaya sahne olacak maratonun heyecanı bireysel yarışmanın yanı sıra İl, İstanbul İlçe ve Kurumlar arasında düzenlenecek olan tasnifle yeni bir boyut kazanacak.

26 Nisan 2015 Pazar günü organize edilecek İstanbul Yarı Maratonu; bireysel kalifikasyonun yanı sıra; Kulüp seçeneğine; şehri adına koşanlar şehir ismi, İstanbul İlçesi adına koşanlar ilçe ismi,
Kurum adına koşanlar da firma, şirket, kamu, dernek vb. ismi belirtebilecekler.

Bütün kategorilerde kayıt sayısında kısıtlama olmayacak. Takımların değerlendirmeye alınabilmesi için en az 3 sporcu ile yarışmaya iştirak etmeleri gerekiyor. Ayrıca takım tasnifinde yarışacak sporcular aynı anda bireysel yarışmacı da sayılacaklar."