İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından, Vodafone’in isim sponsorluğunda 26 Nisan Pazar günü koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nun basın tanıtım toplantısı İstanbul'da gerçekleştirildi.

Harbiye'de bulunan Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen lansmana Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, çok sayıda basın mensubu ve davetliler katıldı. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu hakkında bilgiler veren Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, koşan bir şehir oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek, "Bununla alakalı maraton ekibi kurduk. Katılımcı sayısı geçen seneye göre iki kat arttı. Geçen sene 3 bin 800 kişi koşmuştu. Cuma ve Cumartesi günü geç kayıt sistemi oluşturacağız. 8 bin katılımcıyı ön görüyoruz. Marka değerinin yükselmesi için rekabete açık hale getirmeye çalışıyoruz." dedi.

"DÜNYA REKORU KIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Maratonda ki bayrak yarışınında ayrı bir keyif katacağını belirten Özbayraktar, "Yarı maratonumuz da bu sene ilk defa bayrak yarışını uygulayacağız. Genel olarak bütün maratonlarda yaptığımız işleri festival havasında yaşamak istiyoruz. 26 Nisan'da koşulacak yarışın keyifli olacağını ümit ediyoruz. Katılım noktasında rekor sağladık. Dünya rekoru gelmesi ile alakalı elit atletlerle anlaşma yaptık. En kötüsü 60 dakikanın altında skor bekliyoruz. Parkurumuz dünyanın en iyi parkuru arasında gösteriliyor. Çok dikkat çekecek isimler var. Londra, Berlin maratonlarını kazanan atletler yer alacak. Onların sayesinde bir dünya rekoru gelmesini ümit ediyoruz. Marka değerini yükseltecektir." diye konuştu.

BURUK: VODAFONE OLARAK SPORA DESTEK VERİYORUZ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk da Vodafone olarak spora destek olduklarını söyledi.

Sporun hem ekonomiye hem de sosyal iletişime katkı sağladığını belirten Buruk, "Sporcuların dijitalleşmesini sağlıyoruz. Vodafone'nun iletişim gücüyle farkındalığın artmasını sağlıyoruz. Markamıza da katkılar alıyoruz. Değeri artıyor. Kullanıcılar ile kurduğumuz gönül bağı artıyor. Spora olan katkı halkın sağlıklı yaşamasına destek oluyor. Sporun gelişmesi ile birlikte hem ülkemizin hem de İstanbul’un tanıtımına katkı sağladığımızı düşünüyorum. Pek çok şehrin maratonlar düzenlemeye başladığını görüyoruz. Kentlilik bilincine de çok büyük katkısı var. Bizim vizyonumuza uygun olarak maraton desteğimizi sürdürmek istiyoruz." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011 senesinde yaklaşık 8 bin kişini katıldığı maratona geçen sene 25 binin üzerinde katılım oldu. İstanbulluların bu maratonu sahiplendiğini görüyoruz. Dünyanın en büyük maratonlarından biri haline getirmek için uğraşıyoruz. Yarı maratonlar çok önemli spor dalları olmaya başladı. Dünyada en hızlı yükselen spor dalı şehirlerde koşulan yarı maratonlar. Bir rekor ihtimali var. 9 ülkeden 26 elit sporcu davet edildi. Koşu parkuru da hızlı koşmaya uygun hale getirildi. Koşuya çok uygun bir parkur hale geldi. 26 Nisan’da İstanbul adına rekor bekliyoruz. Ülkemizin ve şehrimizin bilinirliği son derece artacak."

Bu maratonda da online takip uygulaması yapacaklarını kaydeden Buruk, koşu için bir müzik listesi oluşturacaklarını söyledi.

Açıklamaların ardından Özbayraktar (2023) ve Buruk (542) maratonda koşulacak göğüs numaraları ile poz verdi.

Öte yandan tanıtım toplantısının ardından 'Vodafone 36. İstanbul Maratonu Teşvik ve Vefa Ödülleri' sahiplerini buldu.