Erkekler voleybolda lig şampiyonu Arkas ile Türkiye Kupası şampiyonu Halkbank, Şampiyonlar Kupası için yarın Bursa'da karşı karşıya gelecek.

Bursa Cengiz Göllü Salonu’nda saat 18.30’da oynanacak müsabaka öncesi Arkas Antrenörü Glenn Hoag, kaptan Jooa Bravo ve Halkbank Antrenörlerü Lorenzu Bernardi ile kaptan Ulaş Kıyak, basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya katılan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanvekili Mustafa Ekşi, yaptığı açıklamada, "Lig şampiyonu Arkas ile Türkiye Kupası Şampiyonu Halkbank arasında Şampiyonlar Kupası maçı yarın saat 18.30’da Bursa’da oynanacak. Federasyon olarak bu maçı lig öncesi yapmak istemiştik. Ancak Avrupa ve dünya kupası maçları nedeniyle ülkelerinde olan milli sporcular nedeniyle ligler başladıktan sonra bu maçı oynatabiliyoruz." dedi.

BRAVO: ÇOK ÖNEMLİ BİR MAÇ

Arkas Kaptanı Jooa Bravo, çok zorlu bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, "Türkiye’ye 1 hafta önce gelebildim. İki takım için de önemli bir maç oynayacağız. Biz takım olarak hazırız. Uluslararası maçlardan dönen çok oyuncu olması nedeniyle iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik." diye konuştu.

Arkas Antrenörü Glenn Hoag ise kazanmak istediklerini ifade etti.

KIYAK: FİNALE HAZIRIZ

Halkbank Kaptanı Ulaş Kıyak ise kupanın, bu yıl Avrupa ve dünya kupası maçları nedeniyle ligin başlamasından 1 hafta sonra oynanacağını hatırlatarak, "Milli oyuncular nedeniyle hazırlıklar sıkıntılı oldu. Lig başladı. Kupayı müzemize götürmek için iyi oynamamız gerektiğine inanıyoruz. Kaliteli bir maç olacak." dedi.

BERNARDİ: ÖNEMLİ BİR SINAV

Halkbank Antrenörü Lorenzu Bernardi de "Öncelikle Arkas’ı katıldığı Kuzey Avrupa Osaka Kupası’nda birinci olduğu için kutluyorum. İki takım da yeniyiz. Sezonun önemli maçı. Biz kazanmak için hazırız. İyi oynayıp sezonun ilk kupasını müzemize götürmek istiyoruz. Rakibimize başarı diliyorum." ifadelerini kullandı.