Ankara’da oynanan Voleybol Kadınlar Süper Kupa Finali’nde Fenerbahçe Grundig-Vakıfbank’ı 3-2 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Başkent Voleybol Salonu’nda oynana karşılaşmaya Fenerbahçe hızlı başladı ve ilk seti 25-18 alarak 1-0 öne geçti. Daha sonra toparlanan ve oyuna ağırlığını koyan Vakıfbank ikinci seti ve üçüncü seti aynı sonuçla 25-23 alarak skoru 2-1’e getirdi ve oyunda üstünlüğü ele aldı. Çekişmeli geçen dördüncü sette yine Fenerbahçe’nin üstünlüğü vardı. Bu seti 25-14 kazanan sarı-lacivertliler maçı tie-break setine taşımayı başardı. Son sette de rakibine şans vermeyen Fenerbahçe bu seti 15-9 alarak kupaya uzanan isim oldu. Fenerbahçe Grundig takımında etkili bir oyun ortaya koyan Kim Yeon Koung maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Maç sonrası açıklamada bulunan takım kaptanı Eda Erdem, hakem hataları olsa da zor maç olduğunu ve daha farklı kazanabileceklerini ifade ederek, ‘’Arkadaşlarımı kutluyorum. Özlediğimiz bir kupaydı. Çok mutluyum. Umarım lig şampiyonluğuyla bunu taçlandıracağız.’’ dedi.

Öte yandan, günün bir diğer başarı ismi Dicle Babat ise çok zor bir maç olduğunu hakem hataları olmasa 3-1 kazanacakları bir maç olduğunu vurgulayarak önlerinde bir kupa daha olduğunu bu hedefe ulaşmak istediklerini söyledi.

Daha sonra Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe kupasını Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ün elinden aldı.