Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda karşılaştıkları ve 2-1 kazandıkları Bursaspor maçında gördüğü tepkileri yorumlarken, "Bana vatan haini diyorlar. Beni vatan haini ilan ediyorlarsa kendi sayelerinde oldu." dedi.

Fenerbahçe'nin kalecilerinden Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin Bursaspor ile yaptığı Türkiye Kupası maçı sonrasında kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada, Bursaspor maçı, ligdeki gidişatı ve kendisine yapılan tezahüratlar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bursaspor karşısında skora endeksli oynadıklarını, iyi de oynayar golü bulan taraf olduklarını belirten Volkan Demirel, "Bu tarz maçlarda deplasmanlardaki maçlarda golü attığınız takdirde avantajlı olan siz oluyorsunuz. Bu konu hakkında bir şey de belirtmek lazım Bursaspor takımı ligin en çok gol atan takımı. Üç maç oynadık kendi sahalarında iki gol atabildiler. Şunu söylemek istiyorum ki konsantre olduğumuz ve herkes kendi adının hakkını vererek oynayınca bizim yenemeyeceğimiz takım yoktur." dedi.

"LİGDE 6 MAÇ VE ORTADA 18 PUAN VAR, İKİ KULVARDA DA İSTEDİĞİMİZİ ALIP TARAFTARIMIZI SEVİNDİRMEK İSTİYORUZ"

Ligle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Volkan Demirel, geriye dönmek ve Eskişehirspor maçından bahsetmek istediğini de ifade ederek, "Normalde futbolda geriye dönmek yoktur, ancak bu konu hakkında söylemek istediğim bir iki şey var. Kaybetmiş olduğumuz iki puan bizi biraz da olsa geri bıraktı. Bu kazandığımız maç her ne kadar kupa maçı olsa da genel olarak konuşmak istedim. Fenerbahçe taraftarını sevindirmek istiyoruz. 6 maç var önümüzde. Arada elbette iş kazaları olacaktır. 6 maçın 6’sını da kazanacağımızın garantisi yok, aynısı rakiplerimiz için de geçerli. Biz yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. 1 puan gerideyiz ancak önümüzde 18 puan var. Hem ligde hem de kupada istediğimizi alıp Fenerbahçe taraftarını sevindirmek için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

Bursaspor maçında tribünlerden kendisine gösterilen küfürlü tepkiye de cevap veren Volkan Demirel, Bursaspor taraftarına teşekkür ederek, çirkin tezahürat yapanların az olduğunu, bunu da tüm Bursaspor taraftarına mal etmenin doğru olmayacağını söyledi. Maç boyunca kendisi için yapılan tezahüratlara alıştığını da belirten Volkan Demirel, şöyle devam etti:

"Maç boyunca benim için yapılan tezahüratlara gelince buna artık alıştım, vatan haini ya da başka türlü şeylere alıştık. Ancak eşimin ve annemin adını söylüyorlar. Bu şekilde küfür ediyorlar. Bursa’da çok güzel bir taraftar vardı. Bursaspor taraftarlarını tebrik ediyorum. Ama bütün taraftara da bunu mal etmemek lazım. Ama bazı kendini bilmezler benim aileme dil uzatıyorlar. Onların adamlıklarından ve örf ve adetlerinden şüphe ediyorum. Bunu yapan insanların bir aile terbiyesi almadıklarını düşünüyorum. Çünkü almış olsalar böyle tezahüratlar yapmazlar.

Bana vatan haini diyorlar. Beni vatan haini ilan ediyorlarsa bu kendi sayelerinde oldu. Ben milli formayla sahaya çıkmışım. Benim kalesini koruyacağım tribünler bana böyle şekilde hakaret ederse gereğini yaparım diye düşünüyorum. Bazı yerlerde kendi sahasını neden terk etmiyor diyorlar. Ancak beni rakip seyircinin yuhalaması, küfür etmesi beni maça bağlar motive eder. Ama benim kalesini koruyacağım insanlar bana küfür ederse kusura bakmasınlar ben o mücadelede bulunmam. Bu nedenle Fenerbahçe taraftarına çok teşekkür ediyorum. Beni her zaman desteklediler, beni hep saymış ve sevmişlerdir.

Vatan hainliği denmesini kendileri yarattılar. Ancak işin içine annem, babam, eşim çocuğum karışınca onların adamlıklarından şüphe ederim. Eğer insansalar dışarıda yüzüme söylerler. Dışarda gördüklerinde de Volkan Ağabey fotoğraf, Volkan Ağabey forma var mı diye geliyorlar yanımıza. O yüzden Türk insanı kim tepedeyse, kim işini iyi yapıyorsa – ben bunu anladım gözlemlerimde, sadece futbolda da değil – bu şekilde tepki görüyor."