Türkiye-Kazakistan milli maçı sırasında kaleci Volkan Demirel’e küfür ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan taraftarın yargılanmasına başlandı. Sanığın katılmadığı duruşmaya Demirel de gelmedi. Avukatı, Fenerbahçe kafilesinin silahlı saldırıya uğradığını hatırlatarak müvekkilinin bu olaydan olumsuz etkilendiği ve sakatlığı nedeniyle duruşmaya gelemediğini kaydetti.

İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Yusuf Şiringül katılmadı. Şikayetçi Volkan Demirel’in de gelmediği duruşmada Demirel’in avukatı Mahir Işıkay ve TFF’nin avukatı Eda Çolak hazır bulundu.

TFF avukatı Eda Çolak sanıktan şikayetçi olduklarını ve davaya katılmak istediklerini belirtti. Hakim, Çolak’a olayla ilgili somut zararlarının ne olduğunu sordu. Avukat Çolak, yurt içi ve dışında tüm maçların düzenleyicisinin TFF olduğunu, bu olayın da basına yansıdığı için kurumun doğrudan zarar gördüğünü kaydetti.

Hakim, avukat Işıkay’a Volkan Demirel’in neden duruşmaya gelmediğini sordu. Işıkay, FB kafilesinin silahlı saldırıya uğradığını hatırlatarak müvekkilinin bu olaydan olumsuz etkilendiği için gelemediğini söyledi. Işıkay ayrıca geçen hafta oynanan maçta Demirel’in sakatlanarak oyundan çıktığını ve tedavisinin devam ettiğini de belirtti. Demirel’i bir daha ki duruşmada hazır edeceklerini kaydeden Işıkay, şikayetlerinin devam ettiğini ve davaya katılmak istediklerini söyledi.

Mahkeme, davetiyeye rağmen gelmeyen sanığın zorla getirilmesine karar verdi. Demirel’in mazeretinin kabulüne karar veren mahkeme, bir daha ki duruşmaya hazır edilmesini kararlaştırdı. Katılma taleplerinin de savunmalar alındıktan sonra değerlendirilmesine karar verildi
İddianamede görüntülerin bilirkişilerce incelenmesi sonucu sanık Yusuf Şiringül’ün ağız hareketlerinden Demirel’e yönelik sinkaflı ifadeler kullandığının tespit edildiği belirtildi. Sanığın hakaret suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapsi ve sporda şiddet yasasına göre de seyirden men cezası verilmesi talep edildi.