Türkiye-Kazakistan maçında kaleci Volkan Demirel’e küfür ettiği gerekçesiyle bir taraftar hakkında düzenlenen iddianame savcılığa iade edildi. Mahkemenin olayın görüntülerinin de kendilerine gönderilmesi için iddianameyi iade ettiği belirtildi.

Türk Telekom Arena Stadı’nda 16 Kasım'da yaşanan olayla ilgili Savcı Münir Büyükelçi, iddianamesini tamamlayarak mahkemeye göndermişti. Kaleci Volkan’a küfrettiği belirtilen Yusuf Şiringül adlı taraftarın 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen iddianameyle birlikte olaya ilişkin fotoğrafların da mahkemeye gönderildiği ifade edildi. Ancak, İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nin iddianameyle birlikte olaya ilişkin görüntünün de kendilerine gönderilmesini istediği, bu nedenle iddianameyi iade ettiği kaydedildi. Savcılığın da emniyetten olaya ilişkin görüntüleri istediği ve görüntülerle birlikte iddianameyi mahkemeye göndereceği öğrenildi.

Milli maç öncesi sahada ısınma hareketleri yapan kaleci Volkan ile taraftarlar arasında tartışma yaşanmış, bunun üzerine Volkan stadı terketmişti. Volkan Demirel daha sonra şikayetçi olmuş ve uzlaşmak istemediğini belirtmişti.

Aynı gün Volkan Demirel’i görüntülemek isteyen gazetecilerle özel güvenlik görevlileri arasında çıkan arbedeye ilişkin soruşturma ise devam ediyor. Darp edildiklerini belirten basın mensuplarının şikayeti üzerine başlayan soruşturmada, savcılığın olay yerinde bulunan bazı gazetecileri dinleyeceği kayedildi.