Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, son 8 haftaya girilirken ligde kalma güçleri olduğunu söyledi. Vural, "Benim sürekli söylediğim gibi 24 puan duruyor. Alın, 42 puan. kaldınız ligde. Yani 42 puanla ligden düşmüş bir takım yok. Malatyaspor 44 puanlı 1982 senesinde düştü, onun ötesinde Bursaspor 40 puanla düştü. Yani 40-42 puanla düşmezsiniz. Alın, düşmeyin." dedi.

Kardemir Karabükspor, hafta sonu sahasında oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına 1 günlük izinin ardından kendi tesislerinde başladı. Antrenman öncesinde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Vural, bu hafta sonu oynayacakları Gençlerbirliği maçını kazanmaları, rakiplerinin de kaybetmeleri halinde ligde kalmak adına bir takım hesaplar yapabilecekleri bir hafta yaşayabileceklerini söyledi.

Taraftarlara bu hafta sonu oynayacakları Gençlerbirliği maçında ceza nedeniyle kapalı tribün hariç bütün stadı doldurmaları çağrısında bulunan Vural, "Kazanırsak işin tekrar dönmesinin mümkün olduğu bir maç. Yani buradan ben sürekli kimseye umut tacirliği yapmıyorum. Geldiğim günden bu yana 'bu takım ligde kalacak, kalmalıdır, kalacak potansiyeli vardır' yapısı itibariyle herşeyi konuşuyoruz."

Bugüne kadar oynadıkları maçlarda hakem hatalarının takımı çok etkilediğini kaydeden Vural, "Ben inanıyorum bu takım, geri kalan 8 maçını, hepsini kazanması mümkün bir takım. Yani hiç kimsenin kimseden üstün bir tarafı yok. Bugün şartlar bizim bu kadar bizim aleyhimizde oldu, yarın niye lehimizde olabilir. Yani yarına umutla bakmak sanırım hayalcilik olmasa gerek. Benim sürekli söylediğim gibi 24 puan duruyor. Alın, 42 puan. kaldınız ligde. Yani 42 puanla ligden düşmüş bir takım yok. Malatyaspor 44 puanlı 1982 senesinde düştü, onun ötesinde Bursaspor 40 puanla düştü. Yani 40-42 puanla düşmezsiniz. Alın, düşmeyin. Bunu alın düşmeyin derken, sahada bize görev düşüyor, Saha dışında yöneticilerimize taraftarlarımıza hepimize görev düşüyor. Bir umutsuzluğu yaşamayalım. Asılalım, edelim, sonucunda kaldık, gittik. O artık yapacak bir şey olmaz. Bu takımın bu gücü var. Çok şiddetle söylüyorum, hiç bir zaman da bundan hiç vazgeçmeyeceğim. Bu takım ligde kalacaktır, iddiamız devam ediyor. Bu, matematiksel olarak devam ettiği sürece de kimse bizim mu konuda gardımızın düşmesini sağlayamaz." ifadelerini kullandı.

Kardemir Karabükspor'un ligden düştüğünü kabullenenlerin olduğunu da gördüğünü dile getiren Vural, "Bunu sakın uzatmayalım. Lüften bu çağrılara kulak asalım. Gelelim bu stada. Gençlerbirliği'ne taraftar baskısını hissettirelim. Ondan sonra ne olacağını görelim." diye konuştu.