Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacakları maçı kazanmak istediklerini söyledi. Vural, "Düşme potasından çıkmak istiyorsak, bu maçtan üç puan almamız lazım. Nasıl Galatasaray bizimle oynarken ecel teri döktüyse, aynı sıkıntıları Beşiktaş'a yaşatacağız. Çünkü hiç bir takımın bir diğerinden büyük bir üstünlüğü yok." diye konuştu.

Yılmaz Vural, Feridun Tankut Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenledi. Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulduklarını söyleyen Vural, bu hafta ise ligin en kaliteli ve dinamik ekiplerinden biriyle oynayacaklarını kaydetti.

Maçın, Ankara gibi kendilerine yakın bir kentte olmasının kendileri adına iyi olduğunu, taraftarlarının bu maça gelmesinin kolaylaştığını ifade eden Vural, oyuncularına güvendiklerini ve rakibi düşünerek oynayacak bir durumlarının olmadığını vurguladı.

Ligde 7 maçın kaldığını, dolayısıyla ortada 21 puanın bulunduğunu vurgulayan Vural, "Alın bu 21 puanı, 42 puanla güle oynaya ligde kalırsınız. Beşiktaş bizi yenecek diye bir şey yok. Kağıt üzerinde Beşiktaş favori. Ama bu başkasının düşündüğüdür, biz böyle düşünmüyoruz. Beşiktaş şampiyonluk yolunda yara almamak için nasıl bize karşı kazanmayı düşünüyorsa, biz de kazanarak düşme potasından bir an önce çıkalım istiyoruz. Kazanırsak üzerimizdeki takımları yaklaşmış olacağız. Böyle bir avantajı kaçırmak istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"BİZ OYNAMAK İSTEYEN BİR TAKIMIZ"

36 puanın ligde kalacak takımı belirleyeceğine inandığını aktaran Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "36 puan ve ikili averajımızı iyi hale getirebilirsek, ligi 15'inci sırada tamamlamamız mümkün olabilir. Beşiktaş maçının bizim için kader maçı olduğunu biliyoruz. Oyuncularım maç için çok inançlı ve istekli. Hatta oyuncularımın İstanbul'da Beşiktaşlı futbolcularla nasıl sohbet ettiklerini biliyorum. O açıdan merak etmeyin, biz nasıl Beşiktaş'tan çekiniyorsak, Beşiktaş'ta bizden o kadar çekiniyor. Büyük takım tabi. Seyircisinin önünde oynayacak. Ama benim oyuncularım seyircinin önünde oynamayı seviyor. Biz oynamak isteyen bir takımız. Osmanlı Stadı'nda da oynamaya müsait bir saha var."

"Ligde kalma umudumuzu hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz." diyen Vural, "Yavaş yavaş lehimize dönen rüzgarın biraz daha büyümesini istiyorsak, Beşiktaş'ı yenmemiz lazım. Alınacak galibiyetle camianın tekrar güveni yerine gelecek. Beşiktaş galibiyeti bize çok şey getirecek. Bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz." diye konuştu.

"ANADOLU VE İSTANBUL DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ BİR LİG VAR"

Bir gazetecinin, Fenerbahçe'nin Bursaspor'u 1-0 yendiği maçta protokol tribününde yaşanan kavgayı hatırlatması üzerine Vural, "Oyuncular hiç bir zaman çıkıp keskin bir dille kıyameti koparıp, küfür kıyamet gitmiyorlar. İtişiyorlar, kakışıyorlar, sonra da öpüşüyorlar. Yönetici arkadaşlarımızın daha sabırlı ve anlayışlı olması lazım. Ama bir gerçekte Anadolu ve İstanbul diye adlandırdığımız bir lig var. Artık 18 takımlı bir lig olduğunu, her yönetilen maçı da, 18 takımlı bir ligi yönetiyoruz diye yönetecek hakemlerin olması lazım. Adaletin, güvenin maalesef Türkiye'de takımlara eşit dağıtılmadığı ifade ediliyor. Bunun da böyle olduğu kanaati zaman zaman hepimizde oluşuyor. Bu lig kendine olan adalet mekanizmasını iyi çalıştırmazsa, bu sürtüşmeler sonsuza kadar devam eder."

"SAMSUNSPOR'UN 3 PUANININ SİLİNMESİ YANLIŞ"

Sasmsunspor'un 3 puanın silindiğinin hatırlatılması üzerine Vural, "Ona bakarsanız Süper Lig'de bir sürü takımın sezon başında 6-8 puanı silinmesi lazım. Onların niye silinmiyor? Samsunspor'un puanın silinmesi çok doğru bir şey değil. Böyle olunca milleti birbirine düşman ediyorsunuz. Silinecek puan varsa hepsini sil." dedi.