Spor Toto Süper Lig’in 24. haftasında deplasmanda Akhisar Belediyesor’a 5-1 yenilen Kardemir Karabükspor’da Teknik Direktör Yılmaz Vural, her iki takımın da bu sonucu beklemediğini söyledi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Vural, takımının bu haftayı çok farklı bir mağlubiyetle tamamladığını kaydetti. Her iki takımın da bu sonucu tahmin etmediğini belirten Vural, sonuç olarak rakip takımın başarısını da kutladı. Vural, “Bize gelince oyunun başlamasında çıkış yaparken kaptırdığımız topta, aşırtma bir vuruşla Lualua göğsüyle gol attı. Sonra biz olayı toparlayalım derken, atağa çıkarken tekrar kaptırdığımız bir top, kalemizde gol oldu. İkinci devre, bir değişiklik yaparak atak yapmak istedik. Oyunun geneline bakıldığında rakip takımın birinci devre üç tane, ikinci devre dört tane pozisyonu var. Bizim de birinci devre iki, ikinci devre üç pozisyonumuz var. Pozisyon farklılığımız yok ama buna rağmen bu ezici mağlubiyeti aldık. Takım, 2-0’dan maçı tekrar döndüreyim diye uğraşırken, yine bir atağa çıkarken kaptırdığımız top, kalemizde bir gol oldu. Yine bir arkadaşımız, yukarıdan gelen topu keseyim derken rakibin önüne indirdi, gol oldu. Son golde kalecimiz yanlış bir çıkış taptı ve Gekas gol attı. Bakıldığında çok emek harcayarak atılan goller değil. Bunları bizim kendimizin hazırladığı pozisyonlar gibi görmek lazım. Buna rağmen arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

Sonuç olarak kaybettiklerini belirten Yılmaz Vural, “Oluyor maalesef. Çocuklarla oturup konuştuk. Önemli olan burada dayanışmanın artmasıdır. İki hafta iyi, inanılmaz iyi oynayan takım maç kazanamıyor. Bu skor, takım oyunu sonrası alınan bir mağlubiyet değil. Bu tamamen gerginliğin getirdiği bir sonucun hayal kırıklığının, oyuncularıma oyun içerisinde hata yaptırdığı bir maç oynadık. Sonuç olarak hakikaten çok acı bir mağlubiyet oldu. Ben buradan, taraftarlarımızdan özür diliyorum. Onların bize olan inancını boşa çıkaracağımızı düşünmüyorum. En kısa zamanda toparlanacağız. Konyaspor ile önümüzdeki hafta çok önemli bir maçımız var.“ diye konuştu.