Wyscout Futbol Gelişim Programı Lansmanı ve Projesi Seminerine Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig temsilcileri katıldı.
Medipol Başakşehir Fatih Terim Stadı basın toplantı salonunda yapılan seminerde Wyscout Türkiye Sorumlusu Tarkan Batgün ve Wyscout CEO’su Matteo Campodonico Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig temsilcilerine Wyscout sistemini anlattı. Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Medipol Başakşehir gibi kulüplerin de kullandığı bu sistemi artık Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig takımları da kullanmaya başlayacak. Seminerden önce Wyscout Türkiye Sorumlusu Tarkan Batgün ve Wyscout CEO’su Matteo Campodonico basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Wyscout Türkiye Sorumlusu Tarkan Batgün, amaçlarının 2. ve 3. ligde oynayan futbolcuları dünyaya tanıtmak olduğunu belirterek, "Bu sistem dünyada 600’den fazla futbol takımı ve dünya üzerinde 126 futbol liginde kullanılıyor. Türkiye’de bilindiği gibi genelde transferleri başkanlar yapıyor ya da kulübün içindeki müdürler teknik direktör ile beraber yapıyor. Fakat bu yöntemle transfer başarısından maalesef söz edemiyoruz. Çünkü bu sistemle kimse kimseyi görmüyor. Wyscout yöntemi ile yönetimin ve teknik heyet almak istediği oyuncuyu izleyebilecek" dedi.
Bu sene 2016-2017 transfer döneminde hareketli geçtiğini belirten Batgün, "Bu sene 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig takımlarından 35 oyuncu TFF 1. Lig’e transfer oldu. Ayrıca 11 futbolcu da Spor Toto Süper Lig’e transfer oldu" diye konuştu.
Wyscout CEO’su Matteo Campodonico ise 12 yıl önce bu sistemin bulucu rolünü üslendiğini belirterek, "Adım adım dünya üzerinde global bir bir şirket halini aldık. 300’e yakın Wysout ekibi dünyanın çeşitli yerlerinde hizmet veriyor. 7 yıl önce de Türkiye’de çalışmalarımıza başladık. Bu sistemde teknik direktörler maçları yeniden izleme şansı bulacak ve istatistiklere bakacaklar. Teknik heyetler bu raporlar doğrultusunda oyuncular ile tek tek konuşarak gelişimleri hakkında konuşabilecekler" dedi.