Galatasaray Liv Hospital Yardımcı Antrenörü Yağızer Uluğ, "Bütün gücümüz ile maçı kazanmayı düşündük." dedi.

Türkiye Basketbol Ligi’nin 21. hafta kapanış maçında Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker’i 92-88 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından basın toplantısına Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Atman’ın cezası nedeniyle Yardımcı Antrenör Yağızer Uluğ katıldı.

Heyecan verici bir oyun çıkması için mücadele eden her iki takım oyuncularını kutladığını belirten Uluğ, "Maçtan sonra hiçbir mazeretin altına sığınmayacağımızı söyledik. Çok güzel bir galibiyet aldık ve oyuncularımızı kutluyorum. Pres yapıp maçı hızlandırmayı planlayan taraf değildik. Dar bir rotasyonla yarı sahada sayı bulmakta zorlanabilirdik. Yorgunluk arttıkça hızlı hücum sayıları bulmakta zorlandık. Oyuncularımıza sonuna kadar kendimizi zorlamamızı söyledik. Hepsini tebrik ediyorum. Daha çok oyuncu kullanabilirdik ama bu maçın tecrübesini kaldıracak oyuncularımız yoktu. Bütün gücümüz ile bu maçı kazanmayı düşündük." diye konuştu.

Mücadelede 40 dakika sahada kalan ve 25 sayı üreten Sinan Güler ise takımda aşırı derece yorgunluk olduğunu söyledi. Güler, "Takımın bu maça kenetlenmesiyle bugün burada bizi başarısızlıklara rağmen bizi destekleyen taraftarlarımız ile iyi bir maç yaşadık. Maça çıkarken bütün ağrıları geride bırakmak gerekiyor. Yeri geldiği zaman ben takımı yalnız bıraktım, yeri geldiği zaman başkası yalnız bıraktı. Bu formayı sırtına geçiren herkes mücadele ediyor. Her türlü negatifliğin olduğu ortamda bir oyuncu sahada doğruları yapabiliyor. Bu maç bize rüzgar desteği verecektir. Parasıyla, terk edenleriyle, kalanlarıyla geçen 6 ay sonunda inşallah rüzgar arkamızdan esecektir. Bunu yapacak güçteyiz. Herkesin yıldız olduğu bir takıma karşı bunu başarabiliyorsak bu büyük başarıdır. Geçmişte takımı bırakıp giden oyuncuların yaptıklarını unutup yolumuza devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

'İKİ AYAĞIMDA SAKATLANINCA NE OLACAĞINI ŞAŞIRDIM'

Maç içerisinde yaşadığı bir olayı da anlatan Sinan Güler, "Sol ayağım zaten sakattı. Bir pozisyonda sağ ayağımda sakatlanınca ne yapacağımı şaşırdım. Maçın içerisinde yorgunluğu unutmak için başka bir şeye odaklanıyorum. Unutmam lazım ki bir şekilde hareket edebileyim." dedi.

'KEŞKE FİNAL MAÇINA ÇIKSAYDIK'

Derbi maçlarında galibiyetlerde 110-110 eşitliğin sağlandığı hatırlatılması üzerine ise Güler, şöyle konuştu: "Bunu duyunca keşke o final maçına çıksaydık ve onu da kazanıp önde olsaydık demek geliyor."