Geçtiğimiz hafta KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nde Basketbolu Geliştirenler Derneği ile açıkladıkları birleşme kararıyla Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin şampiyonluk adayları arasında gösterilen Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı önümüzdeki yılın kadrosunu şekillendiriyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Geçtiğimiz sezonu eski adıyla Basketbolu Geliştirenler Derneği Kadın Basketbol Takımı’nda geçiren Courtney Vandersloot Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın önümüzdeki yıldaki oyun kurucusu olacak.
HEDEF AVRUPA’DA KUPA KALDIRMAK
Yapılan işbirliğinin ardından Türkiye kadın basketbolunun en önemli potansiyele sahip camiaları arasında yer alan ve Avrupa’da kupa kaldırmak hedefiyle yola çıkan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı konan hedefler doğrultusunda dünya kadın basketbolunun en önemli oyun kurucuları arasında bulunan Courtney Vandersloot’u oyun kurucu olarak belirledi. WNBA takımlarından Chicago Sky formasını giyen, aynı zamanda ABD Kadın Milli Takımı kadrosuna da çağrılan Vandersloot geçtiğimiz sezonu Bilyoner.com Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde 15.1 sayı, 4.3 ribaund ve 5.2 asist ortalamalarıyla geçirdi. 1989 Doğumlu ve 1.73 boyundaki guardın bu sezonki WNBA performansı ise 20.8 dakika, 7.6 sayı, 2.1 ribaund ve 5.2 asist ortalamalarından oluşmakta.
AYAZ: "VANDESLOOT KADROMUZUN EN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN OLACAK"
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Genel Koordinatör Yardımcısı Erhan Ayaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Courtney Vandersloot kadın basketbolunun elit oyun kurucuları arasında yer alıyor. Kendisinin Türkiye ligini yakından tanıması ve Eurolig tecrübesi olması bizler için çok değerli. Bu yıl hedeflerimizin büyüklüğü ortada. Vandesloot’ta oluşturacağımız kadronun en önemli parçalarından biri olacak. Kendisiyle önümüzdeki sezonu geçirecek olmaktan dolayı mutluyuz. Diğer transferlerle ilgili çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzde hem bizleri hem de basketbolseverleri keyifli ve heyecanlı günler bekliyor” dedi.