Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin bu yıl 11. kez ev sahipliği yaptığı Yalıntaş Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı İsmail Balaban kazandı.
2013 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığa uzanan başarılı güreşçi, Yalıntaş’ta da zafere ulaştı. Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle tertiplenen yağlı güreşler mehter eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve güreşseverlerin heyecanla takip ettiği müsabakalar kıran kırana geçti. 13 boyda 191 güreşçinin kispet giydiği güreşler, kıran kırana geçen mücadelelere sahne oldu. Er meydanına çıkan pehlivanlara seyirciler sevgi gösterilerinde bulunurken cazgırların okudukları maniler güreşlere renk kattı.
11. Yalıntaş Yağlı Güreşleri’nin finalinde İsmail Balaban ve Salih Erinç’in başpehlivanlık unvanı için karşı karşıya geldiği son müsabaka nefesleri kesti. Sıcak havaya rağmen hareketli bir güreş çıkaran finalistlerden Antalyalı güreşçi İsmail Balaban, rakibi Samsunlu Salih Erinç’in sırtını yere getirerek, 11. Yalıntaş Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.
Yapılan açık arttırmada ise 2017 yılı güreş ağalığını 40 bin TL’ye iş adamı Habib Karaca kazandı.
Şampiyonaya katılan Kırkpınar’ın efsanevi güreşçileri Aydın Demir, Hüseyin Çokal, Sabri Acar, İbrahim Gümüş, İbrahim Gürpınar, Ramazan Börekçi ve Reşit Karabacak’a Belediye Başkanı Sadi Kurtulan onur plaketi takdim etti.
Başpehlivanlık sevinci yaşayan İsmail Balaban ise Kırkpınar’ı aratmayan güreşlerde ipi göğüslediği için mutlu olduğunu dile getirdi.