8-14 Mart tarihlerinde Katar'ın başkenti Doha'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Okullararası Tenis Şampiyonası'nda erkeklerde İzmir Yamanlar Koleji Dünya üçüncüsü oldu.

    Dünya Okullararası Tenis Şampiyonası'nda Türkiye'ye şampiyonu olarak ülkemizi temsil eden Yamanlar Koleji, yarı finalde son üç şampiyonanın birincisi olan İngiltere'ye yenildikten sonra bronz madalya maçında tenisin güçlü ülkesi Avustralya'yı devirdi.
    
    Çağatay Sami Söke, Ege Melih Azkara, Sırrı Can Korkmaz, Oğuzhan Ceylan, Cem Ertürk ve Hakan Şanlı’dan kurulu Yamanlar Koleji ekibi ile Avustralya arasında büyük çekişmeye sahne olan 3.'lük maçında her iki ekip de üç galibiyet alırken, set averajına üstün olan Yamanlar Koleji dünya üçüncülüğünü elde etti.

    Yamanlar Koleji müdürü Şakir Ural, “Bugüne kadar Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında ülkemizin kazandığı 433 madalyanın, 147’sini kazandıran okuluz. Bilimdeki bu başarılarımızın yanına sporu da eklemiş olduk. Ülkemize her alanda madalya kazandırmak için mücadele veriyoruz.” dedi.