Bitlis’in Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçenin Fuar alanı mevkiinde atıl durumda bulunan spor sahasının yerine yapılması planlanan spor tesisi için keşif incelemesinde bulundu.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, Geçlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Medeni Öztaş ve inceleme ekibi birlikte alanda incelemelerde bulunan Kaymakam Erkan, yapılması planlanan tesis ve proje çalışması ile ilgili ön bilgi aldı. Erkan, yapılması planlanan spor tesisi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunulmak üzere proje hazırlanacağını söyledi.

Projenin bakanlık tarafından olur görmesi halinde Tatvan’a çok amaçlı güzel bir spor tesisi kazandırmış olacağını ifade eden Kaymakam Erkan, bununla ilgili gerekli girişimlerde bulunup Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile birlikte konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Yapılması planlanan spor tesisinden Tatvan’lı gençlerin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki gençlerin de faydalanabileceğini kaydeden Erkan, “Bununla ilgili bu gün keşif incelemesi yaptık. Konuyla ilgili, ilgili arkadaşlarımızla da fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız şuanda toprak zeminli ve atıl halde bulunan bu spor sahamızın yerine daha modern ve kullanışlı bir tesis yapmaktır. Bundan sonraki süreçte artık proje hazırlama aşamasına geçtik. Burayla ilgili hazırlanacak olan proje bakanlığa sunulacak. Bakanlıktan olur alınmasıyla birliktede hemen tesisin yapımına başlanacak. Bu konuda Belediye Başkanımız Fettah Aksoy ile birlikte de konunun yakın takipçisi olacağız. İnşallah bir aksilik yaşanmaması durumunda da kısa sürede ilçemize gençlerimizin güvenle kullanabileceği bir tesis kazandırmış olacağız. Yapacağımız bu tesisten sadece ilçemizdeki gençleri değil, çevre il ve ilçelerdeki gençlerimizde faydalanabilecektir.” diye konuştu.

Kaymakam Murat Erkan, spor tesisi alanındaki keşif incelemesinin ardından ise Başkan Aksoy ile birlikte Tatvan Belediyesi tarafından Vangölü Sahilinde yürütülen yeni sahil düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi.