Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, Trabzonspor yönetiminin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili tüzük değişikliğini iptal eden yerel mahkeme kararını onadı. Bordo-mavili yönetimin ise şimdilik kongre kararı almayacağı, Yargıtay’ın gerekçeli kararının ulaşmasının ardından 'karar düzeltme' hakkını kullanacağı bildirildi.

Trabzonspor Kulübü'nün, 25-26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye, 'Yönetim Kurulu'nun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir' şeklinde geçici bir madde ilave edilmiş, böylece yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarılmıştı. 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki genel kurulda bu değişikliğin oylanması sırasında büyük tartışmalar yaşanmıştı. Tüzük değişikliğinin genel kuruldan geçmediğini ileri süren delegelerden Ali Sait Yılmaz ve Recep Bakırtaş ise genel kurulun iptali için dava açmıştı. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Trabzonspor Kulübü Derneği'nin 68. maddesinin geçici 4. madde ile değiştirilmesine dair genel kurul kararının (yönetimin görev süresinin 2 yıl uzatılması) iptaline karar vermişti. Bordo-mavili kulüp ise kararı temyiz için Yargıtay'a gitmişti. Davaya bakan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi birkaç ay önce eksik evraklar nedeniyle dosyayı iade etmişti. Dosyayı görüşen 18. Hukuk Dairesi, dün yine "noksan ikmali" (eksiklerin tamamlanması) kararıyla dosyayı Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde gönderdi.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, iki kez eksik evrak nedeniyle iade ettiği dosya hakkındaki kararını verdi ve gerekçeli kararın yazılmasını tamamladı. Yargıtay, yerel mahkemenin, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yönetimin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili ek maddenin iptali yönünde verdiği kararı onadı.

Trabzonspor Yönetim Kurulu’nun ise şimdilik kongre kararı almayacağı, Yargıtay’ın gerekçeli kararının ulaşmasının ardından “karar düzeltme” hakkını kullanacağı bildirildi. Yönetimin bu yolu izlemesi ise sürecin uzaması anlamına geliyor. Bunun da aralık ayındaki olağan genel kurulu bulabileceği kaydediliyor.

Yönetime muhalefet eden kesimler ise camianın daha fazla kaosa sürüklenmemden kongre kararı alınması gerektiğini savunuyor. Trabzonspor'un sorunlarına çözümü mahkeme kapılarında değil, genel kurulda aramasının dapa doğru olacağı savunuluyor.