İstanbul Barosu’nun yarın Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleştirileceğini duyurduğu ve Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ile Fenerbahçe Kulübü'nün Başkanı Aziz Yıldırım'ın katılacağı, 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Kanun Tasarısı Taslağı' isimli panel iptal edildi.

Dev buluşma olarak duyurulan ve açıklandığı gün büyük tartışmalara neden 7 Mayıs Perşembe günü saat 13.00’te yapılacağı açıklanan panele Duygun Yarsuvat'ın İstanbul dışında olduğu için katılamayacağı belirtilirken bu kararda başkan adayı Dursun Özbek'in etkili olduğu ileri sürülüyor. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da Duygun Yarsuvat katılmayacağı için panele gelmeyeceği ileri sürülüyor.

İstanbul Barosu’nun bu girişimine Trabzon Barosu da bugün yaptığı sert bir açıklama ile karşı çıkmıştı. İstanbul Barosu tarafından düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Yasa Tasarısı Taslağı' konulu panele Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın konuşmacı olarak çağrılmasının, suçun ve suçlunun barolar aracılığı ile meşrulaştırılması anlamını taşıdığını savunan Trabzon Barosu, davetin ceza hukukunun amaçlarına da aykırı olduğunu bildirmişti.

Duygun Yarsuvat'ın panele katılmasına tepki gösteren Yarsuvat'ın, yönetimindeki başkan adayı Dursun Özbek'in, "Bu şike konusu Galatasaray'ın sorunu değil. Kulübümüze zarar verirsiniz" telkinleri sonrasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile katılacağı panelden çekildiği ileri sürülüyor.