Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, basketbol takımında ruh ve heyacanın ftubol takımında da olduğunu ve bu heyacanla şampiyon olacaklarını söyledi.

Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen bir panele katılan Yasaman, panel öncesinde basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Dün akşam Galatasaray Liv Hospital'ın Fenerbahçe Ülker'i 92-88 mağlup etmesinde basketbolcuların ortaya koyduğu performanstan övgüyle bahsederek, şöyle konuştu:

"Dün akşam Galatasaraylılık ruhu ortaya çıktı. Sinan sakat sakat oynamasına rağmen 25 sayı attı. Ben buna Galatasaraylılık ruhu diyorum. Fenerbahçe gibi güçlü bir rakibi devirdiler. Maçta Galatasaraylılık ruhu hakim oldu. Futbolda bu ruh ve heyacan var. Bu heyacanla şampiyon olacağımızı düşünüyorum."

"KADIKÖY'DEN EN AZINDAN BİR PUANLA DÖNMELİYDİK"

Pazar akşamı deplasmanda Fenrebahçe'ye mağlup oldukları derbi maçını kazansalar da rakiplerini saf dışı bırakmış olacaklarını kaydeden Hamdi Yasaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadıköy'de kaybettik ama yine lider olarak döndük. Kazanmış olsaydık Fenerbahçe'yi saf dışı bırakacaktık ama olmadı. Aradaki puan farkı dörtten bire indi. Bu maçta Fenerbahçe'nin telafisi yoktu, mutlaka kazanmak zorundaydı. Biz de kazanmak için oynadık. Kimse beklemiyordu ama hucüm futbolu oynadık. Maçın başında iki üç tane gol kaçırdık. Bunları atsak daha maçın başında öne geçecektik. Kadıköy'de korkmadığımızı galibiyet için oynadığımız belliydi. İkinci yarı psikolojik olarak geri çekildik. Sonrasında golü yedik. En azından Kadıköy'den bir puanla dönmeliydik."

Öte yandan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın derbinin kaybedilmesinin ardından yapmış olduğu ve Galatasaraylılar tarafından büyük tepkiyle karşılananan, 'Yine gelenek bozulmadı' sözlerini ise Yasaman, şöyle yorumladı:

"Başkanımız çok koyu bir Galatasaraylıdır. Bunu hiç tartışmaya gerek yok. Onun için o sözü hangi amaçla söyledi bilmiyorum. Ancak Fenerbahçelilerin algıladığı gibi söylememiştir."

MAYIS AYINDA YAPILACAK SEÇİMDE ADAY OLACAK MI?

Mayıs ayında Galatasaray Kulübü'nde yapılacak kongrede başkan olup olmayacağı sorularına ise Galatasaray Kulübü Başkanı Hamdi Yasaman, şöyle cevap verdi:

"O kadar çok aday çıktı. Aday enflasyonu var, daha adaylar çıkacaktır. Enflasyonu azdırmamak lazım. Şu anlık böyle bir durum yok. Şartlar gelişir, ne olur bilemem. Galatasaray'da görev yapmak şereflidir. Birçok aday çıkacaktır. Biz yönetim olarak şimdiden seçim şeyine girersek kendi aramızda doğru yapmış oluruz. Seçime endeksli karar vermek olur. Biz şampiyonluğu ve mali durumu düzeltmek için çalışmalıyız. Bir iki şeyde seçim kaygısı ile hareketler oluyor. Yönetim arasında farklılıklar var diye algılanıyor. Seçim için gelmedik. Buraya vazife için geldik."