Wushu branşında gençlerde Türkiye birincisi olan 15 yaşındaki milli sporcu, ülkesine madalya kazandırmak için okul dışındaki zamanını salonda çalışarak ter döküyor.

Sakarya'da 20-24 Ocak'ta düzenlenen Gençler Türkiye Wushu Şampiyonası'nda 60 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan Afşin Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Yemliha Tor, gözünü şimdi de Avrupa şampiyonluğuna dikti.

Wushu Milli Takım Antrenörü Selçuk Kayapınar eşliğinde çalışmalarını sürdüren Tor, zamanının büyük çoğunluğunu Afşin Spor Salonu'nda geçiriyor.

Tor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'yi Avrupa'da temsil edeceği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Şampiyonaya sıkı bir şekilde hazırlandığını aktaran Tor, şunları kaydetti:

 "Gençlerde şampiyon olduktan sonra milli takıma gitmeye hak kazandım. İnşallah Avrupa şampiyonasında ülkemize altın madalya ile dönmek istiyorum. Bu hedefime ulaşmak için günlük antrenman yapıyorum. Tabi idman yaparken derslerimi aksatmıyorum. Okuldan kalan vakitlerimde spor salonuna gelerek hocamla beraber çalışıyoruz."

Önce Avrupa sonra da dünya şampiyonluğunu hedeflediğini dile getiren Tor, bunun içinde gece gündüz ter döktüğünü sözlerine ekledi.

- "Ülkemizin bayrağını göndere çekeceğiz"

Kayapınar ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, "İnşallah ülkemizin bayrağını göndere çekeceğiz. Ardından da dünya şampiyonasında başarılı olmayı amaçlıyoruz" dedi.

Öğrencisinin son şampiyonada iyi bir mücadele ortaya koyduğunu dile getiren Kayapınar, savunma sanatı olan wushunun gençlere de öğretilmesi gerektiğini kaydetti.

Hemen hemen tüm günlerinin salonda geçtiğini ifade eden Kayapınar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sporcum gerçekten çok gayretli ve yetenekli. Derslerinde de çok başarılı. Yaşıtları oyun oynarken kendisi antrenmanlarını hiç aksatmadan sürdürüyor. Onun azmine hayranım. İnşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek ve madalyalar kazanarak her şampiyonada İstiklal Marşı'nın tüm dünyaya dinletecek. Bundan dolayı uluslararası turnuvaları iple çekiyoruz."