Yozgat’ta yaz Kur'an kurslarına olan ilgiyi artırmak ve öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımı sağlamak amacıyla Kur’an kurslara arası düzenlenen futbol turnuvası sona erdi.

İlde yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin, kurslara olan ilgisini artırmak ve devamını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlerken, kursların kapanması dolayısıyla 18 Kur'an kursu arasında futbol turnuvası düzenlendi. Ortaokul ve lise olarak iki kategoride düzenlenen turnuva sonunda orta okullarda, Kayımzade Kur'an Kursu birinci, Behiçler Kur'an Kursu ikinci, Bilal Şahin Kur'an Kursu ise üçüncü oldu. Liselerde ise TOKİ Camii birinci, Arzu Sitesi ikinci, Tuzkaya Cami Kur'an kursu ise üçüncü oldu.

Yozgat Müftü Vekili İsmail Karadavut, ilde okulların tatile girmesiyle müftülük tarafından bin 500 cami, mescit ve Kur'an kursu binasında 'Yaz Kur'an Kursu' açıldığını söyledi. Müftü Karadavut, “Kurslarımızda bin 500 imam, müezzin ve Kur’an kursu öğreticimiz görev yaparken il genelinde bu kurslarımızda 40 bin civarında çocuğumuza eğitim verilmiştir.” dedi.

Karadavut, kurslara katılan öğrencilerin kurslarda sıkılmaması ve kurslara devamının sağlanması için çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade etti.