Kırıkkale'de yaz spor okulları yapılan törenle açıldı. Açılışa gelen minik sporcuların heyecanlı olduğu görüldü. Açılış sonrası halk oyunları ve yaz spor okulu bünyesindeki minik sporcuların gösterileri ile devam etti. Minik boksörlerin, güreşçilerin ve okçuların gösterileri törene katılanlar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Vali Kolat açılış töreninde minik sporcularla sık sık sohbet ederek hatıra fotoğrafı çekindi.

Otuz branşta hizmet verecek olan yaz spor okullarında tek ücretli kursun yüzme olduğu belirtildi. Diğer spor branşlarında ise ücret alınmıyor. O branşlar atıcılık, atletizm, badminton, basketbol, beyzbol, softbol, korumalı futbol ve ragbi, bocce, bowling, dart, boks, jimnastik, bedensel engelliler, futbol, güreş, görme engelliler, halk oyunları, halter, hentbol, hokey, işitme engelliler, judo, karete, kick boks, masa tenisi, okçuluk, özel sporcular, satranç, teakwando, tenis, voleybol, vücut geliştirme, fitnes ve bilek güreşi olarak sıralanıyor.

17 Ağustos Kapalı Spor Salonunda yapılan törende konuşan Vali Ali Kolat, geleceğin nesilleri olarak gördükleri gençlerin sağlık toplum oluşturmaları için sporun şart olduğunu söyledi. Herkesin mutlaka bir dalda dahi olsa spor yapmasının şart olduğunu ifade eden Kolat, "Geleceğimizin teminatı olan bu çocuklarımızın hem maddi hem manevi yönden iyi yetiştirilmesi gerekir. Sağlıklı bir toplum için spor ve hareket şarttır. Bu anlamda ülkemiz genelinde açılan yaz okulları, ilimizde de her sene açılmaktadır. Ben memnuniyetle görüyorum ki açılan spor okullarına büyük ilgi duyulmaktadır. Bunun gereği gibi sürdürülebilmesi için sizlerin devamlılığınıza ve gayretinize bağlıdır. Önemli olan devamlılıktır, istikrardır. Bizim buradaki amacımız, geleceğin sporcularını yetiştirmektir. Sporumuzun geleceğini burada görüyoruz. Bu anlamda hemen herkese görevler düşüyor." dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü de iki ay hizmet verecek yaz spor okullarına 5 binin üzerinde katılım olduğunu söyledi. Otuz branşta kurs açtıklarını belirten Ünlü, "Spor kültürünü çocuklarımıza vermek hepimizin görevi. Tüm spor tesislerimiz daima açık. Halkımızın hizmetinde. Yaz spor okulları sayesinde gençlerimiz yeteneklerini görecek. Spora eğitim öğretim yılı boyunca da devam etmelerini istiyoruz. Böylece gençlerimiz, kendilerini boşlukta hissetmeyecek. Enerjilerini sporla değerlendirecekler." diye konuştu.