Kırşehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği ‘Yaz Spor Okulları’nın açılışı Ahi Stadyumu'nda yapıldı.

Ahi Stadyumu'nda düzenlenen açılış törenine, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Gökbel, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kırşehir Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Metin Alpaslan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü H. Mehmet Akdeniz, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş ile basın mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardında açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Şaban Güneş, şunları kaydetti: "Kırşehir genelinde yaz boyunca hizmet verecek olan 'Yaz Spor Okulları' gençlerimizin bir birleri ile kaynaşmalarını, dostluk kurmalarını sağlıyor. Gençlerimizi eğilimli oldukları sporla tanıştırıp içlerinde yetenekli olanları seçip ilgili branşlara yönlendirerek Türk sporuna yeni sporcular kazandırılıyor. Ayrıca bu sene Engelli Destek Programı (EDES) kapsamında İl Spor Merkezleri 'Yaz Spor Okulları' ile 'Spor Engel Tanımaz' projemizin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Projemiz kapsamında özel ve engelli sporcularımızı sosyal ve kültürel olarak gelişimlerini, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurmalarını, spor yaprak spora olan ilgilerini arttırmayı hedefliyoruz.”

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de yaptığı konuşmada, şu ifadeleri kullandı: “2009 yılından beri belediyemiz tarafından düzenlenen 2012 yılından itibaren de Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediğimiz yaz spor okullarına ait kayıtlar Haziran başında başladı. Sağlıklı nesillerin yetişmesi bizlerin görevidir. Bizler bireylerin spora eğilimli olması ve daha dinç yaşaması için sporun son derece önemli olduğunu düşünerek bu kurslarımızı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'müzle ortaklaşa düzenliyoruz. Bu etkinliklerin hepsi sosyal sorumluluk projesidir. Kırşehir Belediyesi olarak sosyal alanda birçok hizmet sunarak çocuk ve gençlerin sağlıklı bir şekilde yetişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Bu yüzden yaz spor okullarını geleneksel hale getirerek bu tip faaliyetlerin çocukların zihinsel ve fiziksel gelişime katkı sağlaması için devam etmesini diliyoruz."