Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen, Yat Türkiye Şampiyonası 14 – 16 Ağustos tarihlerinde Bodrum Milta Marina’da gerçekleşecek.

60 teknenin katılması beklenen yarışta ekipler, 3 gün boyunca farklı sınıflarda yarışacak. Yarışın galibi trofenin sahibi olup Avrupa’da seçilen bir yarışta Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanacak.

Yat sınıfında düzenlenen yarışlar arasında en prestijli yat yarışı olarak gösterilen 'Yat Türkiye Şampiyonası' bu yıl ilk kez düzenleniyor. Gelecek yıllarda da düzenlenerek gelenekselleşeceği belirtilen yarış, en iyi ekiplerin katılımıyla Bodrum Milta Marina’dan start alacak. Yarışın galibi bir sene boyunca trofenin sahibi olacak ve Avrupa’da düzenlenecek uluslararası yat yarışında ülkemizi temsil etme hakkını kazanacak. 7 sınıfta kıyasıya mücadele edecek ekipler birinci gün Milta Kupası, ikinci gün Sahil Güvenlik Kupası’nı kazanmak için yarışacaklar. Şampiyonanın galipleri ise üçüncü gün genel klasman sonuçlarına göre belirlenecek. Birinci ve ikinci gün sınıf birincileri, üçüncü gün ise genel sıralamada her sınıfın dereceye giren ilk üç ekibi ödül kazanacak.

YELKENİN KALBİ BODRUM’DA ATACAK

Tutku, rüzgar ve mavinin içinde 3 gün sürecek heyecanlı yarışların kazananları 16 Ağustos Pazar günü saat 20.00’da düzenlenecek ödül gecesinde ödüllerine kavuşacak ve kapanış seremonisi ile yarış gelecek sene düzenlenmek üzere son bulacak.

Bu arada Türkiye Yelken Federasyonu yelken sporunu tanıtmaya devam ediyor. Türkiye Yelken Federasyonu tarafından düzenlenen tüm yelken organizasyonlarında olduğu gibi Yat Türkiye Şampiyonası da yelken sporunun gelişmesi, geniş kitlelere duyurulması ve genç sporculara sevdirilmesi amacını taşıyor.

Federasyonun çalışmaları ve yelken sporuna destek olan markaların katkılarıyla, katılımcı sayısının her yıl artarak yelken sporunun geniş kitlelere yayılması hedefleniyor.