Diyarbakır'da Pazartesi günü oynanan Yeni Diyarbakır - Denizli Büyükşehir Belediyespor maçının tatil edilmesi ve sonrasında yaşanan olaylara tepkiler devam ediyor. Yeni Diyarbakırsporlu bir grup taraftar, hakemin maçın 90+5’inci dakikasında haksız yere penaltı verdiğini belirterek yürüdü. Taraftarlar TFF'yi protesto etti.

Yenişehir ilçesindeki belediye konukevinin önünde bir araya gelen taraftarlar, Askerlik Şubesi binasının yanına kadar yürüdü. Gevran Caddesi'ni trafiğe kapatan grup, federasyonun kasıtlı olarak maç için o gün o hakemi görevlendirdiğini öne sürdü. Yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan taraftarlar, Diyarbakırspor’a verdiği destekten dolayı şehit emniyet müdürü Gaffar Okkan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşıdı.

Yolun ortasında oturma eylemi yaparak araçların geçişine izin vermeyen taraftar, sık sık TFF aleyhine sloganlar attı, federasyonu alkışlarla protesto etti. Taraftar grupları adına yapılan basın açıklamasında, kulübe haksızlık yapıldığı belirtildi. Açıklamanın ardından tekrar konukevinin önüne kadar yürüyen grup daha sonra sessizce dağıldı.

Spor Toto 3. Lig 2. Grup Play Off yarı final ilk maçında, deplasmanda 0-0 kaldığı Denizli Büyükşehir Belediyespor ile rövanş maçında, Yeni Diyarbakırspor 1-0 önde götürdüğü karşılaşmanın uzatma dakikalarında penaltı sonucu yenilen gol ile saha biranda karışmıştı. Binlerce taraftar sahaya inince maç yarıda kalmış ve hakem tarafından tatil edilmişti. Bu gelişmeler üzerine de Yeni Diyarbakırspor takımı ligden çekileceğini açıklamıştı.