TFF 1. Ligi’nin ilk maçında Mersin İdmanyurdu, evinde Yeni Malatyaspor’a 3-1 yenildi.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan, ilk maçlarında çok daha iyi sonuç almak istediklerini ifade ederek, "Fakat mücadelemiz en güzel şekilde çalıştı. Bizim 4-5 pozisyonumuz var, bir penaltı pozisyonumuz var. Futbolcuma da sordum o da ’Hocam penaltı’ dedi. Ben de penaltı olarak gördüm. Elimizden geleni sahada yapmaya çalıştık fakat son golde topun dışarı çıktığı söyleniyor ancak benim oyuncum topu bırakmayacak. Maç 2-1 de, 2-2 de bitebilirdi ancak olmadı. Çok üzgünüz. Mersin İdmanyurdu takımı sahasında yenilmez bana zor geliyor. Bundan sonraki maçlara bakıyoruz. Biz tecrübemizi artırarak belli bir yere gelmek istiyoruz" dedi.
Baştan bir hesap olduğunu belirten Arıkdoğan, "A ve B planı denildi. A planı olmadı. Transfer tahtası açılmadı. Daha sonra bizim yapacağımız tek şey U21 takımındaki yetenekli oyuncularla beraber Mersin İdmanyurdu’nun geçen yıl sözleşmesi biten veya bitmeyen oyuncularla devam etmek istedik her oyuncuyu aradık. Sinan Kaloğlu, Servet Çetin ve Güven Varol’u aradık. Gelmelerini istedik. Yöneticilerimizle konuştuk. Bu işi onlarla rahat yapabileceğimizi söyledik. Yarından itibaren aynı oyuncularla yine görüşmeler yapacağız. Kendi imkanlarımız çerçevesinde görüşüyoruz. Ben de çok tecrübeli oyuncularla sahada yer almak isterdim. Ancak şu andaki imkanlarımız bu çerçeve içerisinde oluyor. Başkanımızla tekrar oturup bu süreçte ne yapabiliriz ona bakacağız. Şu anda söylediğim oyuncuları yeniden takıma kazandırmak istiyoruz. Bunların peşine düşeceğiz. Khalili’nin de burada olması lazımdı. Biz onu kadroya bile yazdık en son konuşma şeklimizde gelmesi gerekiyordu. Khalili’yi biz istiyoruz. İkinci maçta oynatmak istiyoruz. Bize destek verin. Çünkü sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Kaybedebiliriz ama 36-37 puan bu takımı ligde bırakır. Bir o puanı almaya çalışacağız. Diğer oyuncular geldikten sonra biz nereye oynarız bilmiyorum. O zaman yapacağımız işleri yaparız" diye konuştu.
Yeni Malatyaspor cephesi
Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, bugün her iki takım içinde önemli maç olduğunu vurgulayarak, "İlk maç zor olur. Zorlu günler geçiren bir rakibimiz vardı. Hazırlık döneminde sonra iyi sonuç almak istiyorduk. İlk maçımızı da kazandık. Hak ederek kazandık, gol pozisyonlarımız var. Konsantrasyon eksikliğinden gol yedik. Final paslarımız daha iyi olmalı. Önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Mersin İdmanyurdulu gençleri de kutluyorum. Ellerinden gelen mücadeleyi verdiler. Onlara da sezon içinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.