Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor, grubunu lider olarak tamamlayarak PTT 1. Lig’e yükseldi.

Malatya İnönü Stadı'nda oynanan mücadelede 70. dakikada Serkan Çalık'ın golüyle 1-0 öne geçen Yeni Malatyaspor, 6 dakika sonra kalesinde beraberlik golünü gördü. Keçiörengücü'nün golcüsü Coşkun Yılmaz'ın attığı golle skora denge geldi. Maç bu skorla tamamlandı.

Yeni Malatyaspor'un en yakın rakibi Pendikspor, Centone Karagümrük'e deplasmanda 3-1 mağlup olunca, sarı kırmızılılar 4 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti ve PTT 1. Lig'e yükseldi. Daha önce de Göztepe PTT 1. Lig'e yükselmişti.

Yeni Malatyaspor’un cezası nedeniyle tribünlere gidemeyen taraftarlar maçı kent merkezindeki dev ekranlardan izledi. Maç sırasında kentte hayat durdu. Şehrin en işlek caddesi ve meydanı trafiğe kapatıldı. Maç boyunca takımlarını coşkulu bir şekilde tezahüratlarla destekleyen taraftarlar maçın son düdüğüyle birlikte sevince boğuldu.

Hakemin son düdüğü ile birlikte Malatya kent merkezi bayram yerine döndü. Binlerce taraftar şampiyonluğu doyasıya kutladı. Coşku saatlerce sürdü. Vatandaşlar araçlarıyla şehirde şampiyonluk turu attı.