PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un forvet oyuncusu İskender Alın, ligin ilk haftasında 1-0 yenildikleri 1461 Trabzon maçını bir an önce unutarak, toparlanmaları gerektiğini söyledi.

Antrenmanda gazetecilere açıklamalarda bulunan İskender, sahalarında kaybettikleri 1461 Trabzon maçına iyi hazırlandıklarını ancak istedikleri sonucu alamadıklarını aktardı.

Ligin ilk maçlarının her zaman zor olduğunu belirten deneyimli futbolcu, "İlk maçlar hiçbir zaman ölçü olmaz. Önemli olan bunu sezona yaymaktır. Birçok kulüp milyonlar harcadı transferlere ama bakınca onlar da berabere kalıyor. Kazanabileceğimiz bir maçı kaybettik. En kısa zamanda toparlanıp, önümüze bakacağız. İyi sonuçlar almayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Savunma oyuncusu Sadık Çiftpınar ise 1461 Trabzon maçını unutarak önlerindeki maçlara bakacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"1461 Trabzonspor maçı bizim için güzel bir avantajdı ama bu avantajı kullanamadık. Bu ligi bilen bir takım değildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımı senelerdir bu ligde. 1461 Trabzonspor’a göre daha tecrübeliler. Bu ligi çok iyi bilen oyunculara sahipler ama sonuçta sahada isim oynamıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında daha çok mücadele verir ve daha az hata yaparsak o maçtan puan veya puanlarla döneriz." 

Yeni Malatyaspor, ligin ikinci haftasında deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü.