TFF 1. Lig’de 2016-2017 sezonu öncesi 25 kişilik sezon kadrosunu yavaş yavaş oluşturan Yeni Malatyaspor kadrosundaki genç isimleri kiralama kararı aldı.
Orta saha oyuncusu Ferhat Canlı, forvet Burak Kavlak ve kaleci Cihat’ı Dersimspor’a gönderen sarı-kırmızılı kulüp, bu oyuncuların sözleşmelerini 2020’ye kadar uzatarak, daha uzun süre kulüp bünyesinde tutacağının sinyalini verdi.
Geçtiğimiz sezonun devre arasında 3. Lig ekibi Sandıklıspor’a kiralanan Burak ve Ferhat bu kez Dersimspor’da buluştu. Malatyalı teknik adam Hayati Palancı tarafından çok istenen iki genç yıldız adayı, Dersimspor’da hem kendilerinin hem de takımlarının başarısı için mücadele edecek.
3. Lig’de yer alan ve şampiyonluk hedefleyen doğu temsilcisinde Burkay Ahmet Yazıcı ile forma giyecek Malatyalı oyuncu sayısı 4’e çıkarken, tüm bu oyuncuların Yeni Malatyaspor altyapısından yetişmesi ise dikkat çekiyor.
Burak, Ferhat ve Cihat’ı Dersim’e kiralayan Yeni Malatyaspor, forvet Eray Baba’yı ise Van Büyükşehir Belediyespor’a kiralamaya hazırlanıyor.