Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve geride kalan 27 haftada 9 kırmızı, 64 de sarı kart gören Yeni Malatyaspor, bu alanda rekora koşuyor.

Tarsus İdmanyurdu ile oynanan lig maçında Mehmet Enes Sığırcı’nın kırmızı kart görmesiyle bu sezon toplam kırmızı kart sayısını 9'a çıkaran sarı kırmızılılar, çok kart görme özelliğiyle dikkatleri üzerine topluyor. Teknik heyet, futbolcuların fazla kart görmelerinden yana büyük sıkıntı yaşıyor. Geride kalan 27 haftada en çok kart gören takımlar arasında yer alan sarı kırmızılılar, 8 karşılaşmayı eksik tamamlamak zorunda kaldı.

Yeni Malatyaspor'da futbolcular, sadece ligin 14. haftasında Malatya İnönü Stadı'nda karşılaştığı Centone Karagümrük ile 25. haftada karşılaştığı 1461 Trabzonspor karşılaşmalarında kart görmedi. Sarı kırmızılı takımda en çok sarı kartı Ersin Veli, Hüseyin Kar, Serkan Çalık, Emre Toraman, Koray Şanlı ve Aydın Çetin gördü.

Yeni Malatyaspor'da en çok kırmızı kartı ön libero oyuncusu Ali Sakal gördü. Tecrübeli futbolcu 3 karşılaşmada kırmızı kart görerek, takımını eksik bıraktı. Defans oyuncusu Koray Şanlı ile Mehmet Enes Sığırcı'da 2 kez kırmızı kart görürken, İrfan Başaran ve Ersin Veli birer kez kırmızı kart görerek, takımlarını eksik bıraktılar. Sarı-kırmızılı takım, özellikle ligin ikinci yarısındaki 9 maçta 22 sarı kart, 6 sarı kart gördü.

İKİNCİ YARI SONUÇLARI VE KARTLAR

1. hafta Yeni Malatyaspor - Tavşanlı Linyitspor: 2 - 0 / (4 sarı kart)
2. hafta Konya Anadolu Selçukspor - Yeni Malatyaspor: 2 - 2 / (8 sarı kart 1 kırmızı kart)
3. hafta Ofspor - Yeni Malatyaspor: 0 - 1 / (1 sarı kart)
4. hafta Yeni Malatyaspor - Tokatspor: 2 - 2 / (2 kırmızı kart -1 sarı kart)
5. hafta Kartalspor - Yeni Malatyaspor: 1 - 0 / (4 sarı kart- 1 kırmızı kart)
6. hafta Yeni Malatyaspor - Turgutluspor: 3 - 1 / (1 sarı kart)
7. hafta 1461 Trabzon - Yeni Malatyaspor: 0 - 2 / (kart yok )
8. hafta Yeni Malatyaspor - Ümraniyespor: 0 - 0 / (1 kırmızı kart -1 sarı kart)
9. hafta Tarsus İdman Yurdu -Yeni Malatyaspor: 1 - 1 / (2 sarı kart -1 kırmızı kart)