Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Kurtalanspor maçında görev verdiği genç oyuncuların ortaya koyduğu performansı beğendiğini ifade ederek, “Genler şansını iyi kullandı” dedi.
Yeni Malatyaspor Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında kendi evinde karşılaştığı Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Kurtalanspor’u Murat Akça, Sinan, Mehmet Sak ve Rahman Buğra’nın golleriyle 4-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.
Maç sonu açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, maçta Yeni Malatyaspor’a yakışan bir oyun ortaya koyduklarını ifade ederek, “Biz ligimizde lider bir takımız, bu maçta da liderliğin hakkını vererek ve son derece ciddi bir şekilde oynadık. Bu maçı kesinlikle kazanmak istiyorduk, öyle de oldu. Oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.
Maçta görev verdiği genç oyuncuların iyi bir performans ortaya koyduğunu dile getiren Buz, “Bu tür maçlar kolay değil, rakip için yılın maçı. Biz bu maçta genç arkadaşlarımıza şans verdik onlarda ellerinden geleni yaptılar. Özellikle Furkan’ı çok beğendim. Şimdi Altınordu maçına bakacağız. İyi hazırlanacağız, galibiyet için gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeni Malatyasporlu Murat Akça ise rakibe saygı duyarak çok iyi oynadıklarını kaydederek, hedeflerinin gruplara kalmak olduğunu aktardı. Akça, maçta attığı golü ise doğacak çocuğuna armağan ettiğini söyledi.
Yeni Malatyasporlu Mehmet Sak da, “Böyle maçlar her zaman zor olmuştur. Biz bunun bilinciyle bu maça iyi konsantre olduk. Ligde zaten iyi gidiyorduk bu maçı da kazasız belasız atlattığımız için mutluyuz. Şimdi önümüzde bir lig maçı var ona konsantre olmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Kurtalanspor cephesi
Kurtalanspor Teknik Direktörü Hüseyin Batur da, Yeni Malatyaspor’un iyi bir takım olduğunu ve maçta da çok iyi oynadığını vurgulayarak, “Burası bizim için bir rüyaydı, gidebileceğimiz yere kadar gitmek istiyorduk ama yolumuz buraya kadarmış, şimdi kendi ligimize odaklanacağız” dedi.