Yeni Malatyaspor’da tek liste halinde gidilen kongrede Adil Gevrek başkanlığa yeniden seçilirken, yönetim mali açıdan ibra edildi.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’ndan saat 10.30’da başlayan çift gündemli kongreye il protokolü geniş katılım gösterdi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ak Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, iş adamları, taraftarlar, basın mensupları ve delegelerin katıldığı kongre 2,5 saat sürdü.
Gevrek: “PTT 1. Lig’de şampiyon olmak istiyoruz”
Divan Kurulu Başkanlığı’nı Naci Şavata’nın yaptığı kongrede ilk olarak protokol üyelerine söz verildi. Kürsüye ilk çıkan isim ise Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek oldu. Kongreye katılan herkese teşekkür eden başkan Gevrek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana sürekli Malatyaspor bayrağını daha yukarılara taşımak için çalıştık. Şampiyonluk yaşadığımızda meydanlarda on binlerce insan vardı. Hepsinin siyasi ve dünya görüşü farklıydı. Ama Malatyaspor herkesi bir araya getirdi. Bugün de aynı sorumluluk ve bilinçle yeni arkadaşlarımızla bu işi yapmaya talibiz. Bize başından beri güvenen tüm camiamıza teşekkür ediyoruz. 2 - 3 yıl içinde PTT 1. Lig’de şampiyon olmak istiyoruz. Bu yıl da hedefimiz bu olacak ama bunu başarmak için yine tüm şehir tek yürek olmalıyız” dedi.
Çakır: “Zamanından ve bütçesinden fedakarlık yapıyor”
Gevrek’in ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır söz alarak, “Adil Bey’in Malatyaspor’a, dolayısıyla ilimize kazandırdıkları ortadadır. Kendisi zamanından ve bütçesinden fedakarlık yapıyor. Tabii futbolda başarı çoğu zaman para işidir. Yönetimini güçlendirmesi halinde ve iş adamlarımızın desteklerini aldığı takdirde başarılı olacağına inanıyorum. Yeni yönetimi kutluyorum” diye konuştu.
Çalık: “Malatyalılar bu markanın kıymetini bilsin”
Kürsüye gelen bir başka isim ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’tı. Çalık konuşmasına hem Malatyaspor’un hem de Yeni Malatyaspor’un kısaca kronolojik başarılarını anlatarak başladı. Daha sonra kongre salonundaki derin boşluklara dikkat çeken Çalık, “Malatyalılar takımın kötü halinde hep bizi destek vermemek el atmamakla suçlar. Bugün de top ayağıma kadar gelmişken ben de gol yapayım ve onları suçlayayım. Kocaman bir şehri ilgilendiren Malatyaspor kongresine bizler Ankara programlarımızı iptal etmişken, bu kadar mı ilgi gösteriliyor. Malatyaspor bu şehrin bir markasıdır. Lütfen Malatyalılar bu markanın kıymetini bilsin ve bu salonları hınca hınç doldursun” ifadelerini kullandı. Çalık’ın bu sözleri büyük alkış aldı.
Mustafa Toprak: “Malatyaspor arkasında hep güzel şeyler bırakmıştır”
Çalık’ın ardından konuşma yapan isim ise Malatya Valisi Mustafa Toprak oldu. Toprak, “Ben yeni geldim ve Malatyaspor heyecanına sizinle beraber ortak oldum. Daha önce farklı görevlerdeyken, Malatyaspor’un başarılı yıllarını ve sonraki kötü dönemlerini hep yakından izlemişimdir. Futbolda iyi veya kötü günler hep olur ama Malatyaspor arkasında hep güzel şeyler bırakmıştır. Bundan sonra da daha büyük başarılar için bizler de ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
“Ben bu sezon sonunda Malatyaspor’un şampiyon olmasını istiyorum”
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise kürsüye gelen son isimdi. Malatyaspor’un kendisinin yanında her zaman ayrı bir yeri olduğunu belirten Tüfenkci, “Başkanımız bizden ne isterse yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çünkü bu takım büyürse Malatya büyür, bu takım Süper Lig’e çıkarsa Malatya çıkmış olur. Tabii hedef olarak 2 - 3 yılda şampiyonluk denilebilir ama ben bu sezon sonunda Malatyaspor’un şampiyon olmasını istiyorum. Yeni yönetimdeki arkadaşları zor bir görev bekliyor. Bu iş cidd bir mesai ve bazı fedakarlıklar gerektiriyor. Ama Malatyaspor’a hizmet etmek bir o kadar gurur ve onur işidir” dedi.
Kulübün 4,5 milyon lira borcu var
Tüfenkci’nin sözleri özellikle taraftarlar tarafından tezahürat ve alkışlarla kesilirken, büyük beğeni topladı. Konuşmalarının ardından protokol üyeleri çeşitli ziyaretlere katılmak üzere kongre salonundan ayrıldı. Daha sonra kongre gündemlerine geçildi. Gevrek yönetiminin geçtiğimiz dönemin idari ve mali faaliyet raporlarını okundu. Burada çeşitli kalemler altında kulübün yaklaşık 4,5 milyon lira borcu olduğu ortaya çıkarken, 2 milyon 680 bin lira ise alacaklı olduğu açıklandı. Alacak kalemi altında en dikkat çekici olanı ise yardım gecesinden 1 milyon 170 bin lira beklendiği ve Yeşilyurt Belediyesi’nin 180 bin lira, Battalgazi Belediyesi’nin ise 450 bin liranın tahsil edilecek para olarak gösterilmesiydi. Kulübün kasasındaki para ve alacakların tahsil edilmesi durumunda yeni döneme sarkacak borcun 1 milyon 700 bin lira olacağı ifade edildi.
Yönetim mali ve idari açıdan ibra edildi
Divan başkanı Naci Şavata bu borcun profesyonel bir takım için gayet normal olduğunu söylerken yönetimi mali açıdan ibra etmek için raporları delegelerin oylarına sundu. Faaliyet raporlarının da okunmasının ardından Yeni Malatyaspor’un 2015 - 2016 dönemi içerisindeki kulüp yönetimi mali ve idari açıdan ibra edildi. 15 kişilik yeni bir yönetim listesi belirleyen Adil Gevrek, yeni sezon için ise tahmini bütçeyi 22,5 milyon olarak açıkladı. Kongrede seçim maddesine geçilirken, Adil Gevrek başkanlığındaki yeni yönetim listesi kamuoyu ile paylaşıldı. Asil üyeler; Aykut Küçük, Ahmet Güler, Ahmet Bağdat, Aziz Yalçınkaya, Baki Budakoğlu, Ednan Çoban, Erdal Gündüz, Hüseyin Bayhan, Mehmet Koçyiğit, Mehmet Maden, Rıza Ataş, Seyit Doğan, Müslüm Boztaş, Seyit Aybak isimlerinden oluştu.
Yönetime borçlanma yetkisi
Gevrek’in yönetiminde 10 yeni isim yer alırken, bunların kulübe 100 bin lira bağış yapacağı açıklandı. Kongrenin sonunda yönetimin bankalardan kredi çekmesi ve kulübün kredi yoluyla borçlandırılması konusunda Gevrek yönetimine yetki veren madde delegelerin oylarına sunuldu. Oy çokluğuyla kabul edilen madde Adil Gevrek’e yeni dönemde geniş yetkiler vermiş oldu.