PTT 1. Lig takımı Yeni Malatyaspor, Süper Lig ekiplerinden Adanaspor’dan transfer ettiği Mehmet Sak ile sözleşme imzaladı.
Uzun süredir peşinde olduğu genç oyuncuya İstanbul’da imza attıran sarı-kırmızılı kulübün başkanı Adil Gevrek, transferi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.
Mehmet Sak’ın Yeni Malatyaspor’a fayda sağlayacak bir futbolcu olduğunu belirten kulüp başkanı Adil Gevrek, “Mehmet Sak transferi camiamıza hayırlı olsun” dedi.
Mehmet Sak: “Bir şampiyonluk Yeni Malatyaspor ile yaşamak istiyorum”
Genç futbolcu Mehmet Sak ise yaptığı açıklamada Malatyaspor gibi büyük bir camiaya geldiği için oldukça mutlu olduğunu söyledi.
Sak, Yeni Malatyaspor’a başarılı olmak için geldiğini belirterek, “Buraya başarılı olmak için geldim. Umarım taraftarımızı ve camiamızı oyunumla memnun ederim. Bir şampiyonluk da bu sezon Yeni Malatyaspor ile yaşamak istiyorum” diye konuştu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da parladı
Altay altyapısında yetişen Mehmet Sak 2006 senesinde Altay’da ile profesyonel oldu ve 17 Şubat 2008 tarihinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanan 1. Lig müsabakasında 76. dakikada oyuna girerek ilk 1. Lig maçına çıkmış oldu. Mehmet daha sonra düzenli olarak oynamaya başladı ve zamanla takımın önemli oyuncuları arasına girdi. Sergilediği başarılı futbolla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekmeye başlayan Mehmet, Ocak 2011’de Bursaspor’a transfer oldu. 2012-13 sezonunda ise Samsunspor’a transfer olan Sak, sezonun ikinci yarısında Göztepe’nin yolunu tuttu. 2013-14 sezonu başında Bucaspor’a transfer olan Mehmet, ara transfer döneminde ise Adanaspor’a imza attı.