PTT 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, galibiyetle ayrıldıkları Alanyspor karşılaşması için maçın sonuna kadar oyuna hükmettiklerini, taraftarın da coşkusuyla 3 puanı elde ettiklerini belirtti.

Yücel İldiz, 2-1 kazandıkları Alanyaspor karşılaşması sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, sezona sıkıntılı başladıklarını ancak her geçen gün daha uyumlu bir takım haline geldiklerine işaret etti. İlk hafta sahadan mağlup ayrılmak zorunda kaldıklarını söyleyen İldiz, şöyle devam etti:

"Sezon başından beri çok yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Sıkıntılı başladık sezona. Halen yeni transferlerimiz yapmaya çalışıyoruz. İlk çalışmaya başladığımız günle bugüne baktığımızda çok değişiklik var. Daha iyiye doğru geleceğimizi düşünüyorum. Saha içine baktığımızda, seyircisiz bir maç oynadık. Yabancı oyuncuların adaptasyonu, konsantrasyon eksikliği vardı. Puan kaybettik. Ama geçen hafta iyi oynadık. Bu haftanın sinyallerini geçen hafta verdik. 3 puanı aldık. Eksiklerimiz var. Bu eksiklikleri gidermeye çalışacağız. 90 dakikaya baktığımızda 3 tane gol attık. Alex güzel gol attı. Kendi hatamızdan bir gol yedik. Oyunun sonuna kadar hükmettik diye düşünüyorum. Seyircimiz takımı coşturdu. Kaynaşma olduktan sonra tabiki bu ligde önemli takımlar var. Ama ben hep doğruları söyledim. Tabi ki biz de Malatyasporuz. Ama daha çok yol katetmemiz lazım. Ama doğru yoldayız."

Transfer çalışmalarına da değinen İldiz, "Başkanla görüşmemiz olacak. Yoğun bir şekilde çalışıyorlar. 1-2 takviyemiz daha kaldı. Onları da istediğimiz gibi yapabilirsek elimiz biraz daha kuvvetli olur. Doğru yoldayız diye düşünüyorum. Hayırlı olsun camiamıza. Hücum bölgesine çok az çıktığımızı düşünmüyorum. Sadece son 5-6 dakikada öyle oldu. Kolay kolay savunma yaptırmam. 3 puanı garantiye almak istedik." dedi.

"MALATYASPOR İYİ HAZIRLANMIŞ, TEBRİK EDİYORUM"

Alanyaspor Teknik Direktörü Erhan Altın da Yeni Malatyaspor’un daha istekli oynayarak kazandığını ifade etti. Altın, "Öncelikle Yeni Malatyaspor’u kutluyorum. Çok isteklilerdi. İyi hazırlanmışlar. Sahaya bütün enerjilerini yansıttılar. Kendi takımımdan bunu beklerdim. Yeni Malatyspor’un önceki maçlarını seyrettim. Analiz ettik. Oyuncularıma anlattım. Ama yapmak istediklerimizi sahada göremedim." diyerek şunları söyledi:

"Ama ligde uzun bir maraton var. olumsuzluk var. Bunu gidereceğiz. Benim takımım iyi. Kaliteli bir takım. Ama bunu sahaya yansıtamıyoruz. Futbol olarak yansıtıyoruz ama sonuç olarak yansıtamıyoruz. Onun için üzüntülüyüz. Milli takım maçları arasında inşallah bu eksikliklerimizi gidereceğiz."