Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig’de mücadele eden takımların liglerde yer alabilmeleri ve UEFA organizasyonlarına katılabilmeleri için gerekli olan Ulusal Kulüp Lisansı alan kulüpler açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu, Ulusal Lisans Sistemi kapsamında yaptığı değerlendirmeler sonucunda daha önce Ulusal Kulüp Lisansı vermediği Yeni Malatyaspor’a yönelik kararını değiştirmedi. Sezon başına kadar bu lisansı alma zorunluluğu olan sarı-kırmızılı takıma 30 gün ek süre tanındı.
30 GÜNLÜK EK SÜRE VERİLDİ
Kulüp Lisans Kurulu son toplantısında, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı’nın ilgili maddesi uyarınca da Ulusal Kulüp Lisansı ile ilgili diğer kulüplere eksikliklerini tamamlamaları için 30 günlük ek süre vermişti. Kurul, Ulusal Kulüp Lisansı ikinci aşama kararlarını vermek için 27 Haziran 2016 tarihinde toplandı. Buna göre PTT 1. Lig’den Altınordu A.Ş., Balıkesirspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Multigroup Alanyaspor; Spor Toto 2. Lig’den Anadolu Üsküdar 1908 Spor, Ümraniyespor, Amed Sportif Faaliyetler, Gümüşhanespor, Hacettepespor, Hatayspor, İstanbulspor A.Ş., Keçiörengücü, Pendikspor ve Sarıyer kulüpleri verilen süre içerisinde eksikliklerini tamamlayarak Ulusal Kulüp Lisansı aldılar. Böylelikle, 2016-2017 sezonu için Lisans alan kulüp sayısı 33’e yükselmiş oldu.