Transfer ve hoca konusunda bir çok gelişmenin gerçekleşmediği Yeni Malatyaspor’da yönetim kurulu bir hayal kırıklığı da Umut Nayir transferinde yaşadı.
Cuma günü genç oyuncuyla her konuda anlaşıldığı hem Umut Nayir tarafından, hem de yönetim tarafından açıklanmasına karşın bu kez devreye giren Göztepe, transfere yeni bir boyut kazandırdı.
Osmanlıspor, Göztepe’den yana
Osmanlıspor’a Umut’u bonservisiyle almak için astronomik rakamlar teklif eden İzmir temsilcisi Göztepe, Umut Nayir’e ise Yeni Malatyaspor’un verdiğinin iki katı bir teklifte bulundu. Umut’u Göztepe’ye kiralık olarak vermek isteyen Osmanlıspor ise Yeni Malatyaspor ile Umut’un anlaşmasını yok sayarak, genç golcüyü Göztepe’ye vermeye yanaştı. Umut’un her şeye rağmen Malatya’yı istemesi, Osmanlıspor ve Göztepe’yi zor durumda bırakırken, devreye giren İzmir lobisi ibreyi Göztepe’nin lehine çevirdi.
İzmir vekilleri de devreye girdi
Malatya’dan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’ın çözeceği açıklanan transferle alakalı İzmir vekilleri de devreye girerek Osmanlıspor’a baskı yaptı. Daha ağır basan İzmir lobisi Osmanlıspor’u Umut konusunda Göztepe ile anlaşmaya mecbur kıldı. Sosyal medya hesabından Yeni Malatyaspor ile anlaşmasına rağmen kulübünün buna karşı çıktığını ifade eden Umut ise üzüntüsünü dile getirdi.