Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, futbolcuları ile yaptığı görüşmede ciddiyet uyarısında bulunduğunu açıkladı.
Cuma günü sahasında oynayacağı Manisaspor müsabakasının hazırlıklarını Nurettin Soykan Tesisleri’nde yoğun bir tempoyla sürdüren sarı-kırmızılılarda takımın teknik patronu İrfan Buz, haftalık olağan basın açıklamasında sorulan soruları cevapladı.
“İsteyeceksin, zorlayacaksın”
Şanlıurfaspor gibi sahasında etkili olan bir takımı yendiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Buz, “Maçla ilgili futbolcu kardeşlerimizle daha evvel de konuşurken duran toplarda sıkıntı yaşayabiliriz demiştim. Bir tek duran topta ve kontra atakta sıkıntı yaşarız diye düşündük. Maalesef de öyle oldu. 1-0 öne geçti rakip. Şöyle bir 5 dakika, 10 dakika biraz durakladık. Daha sonra oyunu lehimize çevirdik. Güzel taraf neydi, kesinlikle oyun disiplininden kopmadan, topu yerden, üçgenler kurarak ve futbol oynayarak sonuca gitmeye çalıştık. Ve nitekim de 1-1’i buldu. 1-1’in de üzerine gittik. Hamlelerimizi de yaptık. Onlar da çok iyi tuttu. Hamlelerimiz de çok önemliydi. İkinci golü de bulduk. Tabi ki kalecinin de hatası vardı ama zorlayacaksın bazı şeyleri. İsteyeceksin, zorlayacaksın. Daha evvel Amutu’nun da pozisyonu vardı. Ancak çok önemli bir galibiyet aldık. 16 puan yaptık. Ciddi bir deplasmandı. Çok önemliydi, çok sevinçliyiz” dedi.
“İrfan Buz olayını burada biraz daha geriye alalım”
Buz, takımın aldığı başarılı sonuçların ‘İrfan Buz’ olayı olmadığını da kaydederek, “İrfan Buz olayını burada biraz daha geriye alalım. Şöyle diyelim, biz takım olmak istiyoruz. O yüzden futbolcu arkadaşlarımız bunu sahada gerçekleştirdiği zaman teknik adamda seviniyor. O yüzden öncelikle futbolcu kardeşlerimiz bunu gerçekleştiriyor. Geçen sene özellikle ilk devredeki futbolcu kardeşlerimize baktığınızda sadece Ramazan oynuyor Gaziantep’te. Diğer arkadaşlarımız biraz daha alt liglerdeler. Ama onlar da geçen sene çok iyi mücadele ettiler. Takım kurgusu, bloklar arasındaki mesafe, kompaktlık adına ve artı şimdi böyle bir durum var. Topu da yerden üçgenleri kurarak rakiplerimizi açmaya çalışıyoruz. Burada da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz” diye konuştu.
“Biz doğru işleri yapalım gerisi de kendiliğinden gelir”
Şanlıurfa’da yaşanan olaylarla ilgili de açıklamalarda bulunan Buz, “Maç bittikten sonra futbolcularıma da söyledim. Aşırı sevinç gösterileri olmasın diye. Böylede olması gerekiyor. Futbolun içerisinde bazen böyle şeyler oluyor. Ama biz Malatyalılar olarak yanlış yapmayalım, doğru işleri yapalım gerisi de kendiliğinden gelir” ifadelerini kullandı.
“Analizlerle ilgili önemli diye düşünüyorum”
Tecrübeli teknik adam, müsabakaların televizyondan naklen yayınlanmasının işlerini daha da kolaylaştırdığını savunarak, “Bir kere taktiksel, fiziksel, bir de seyrettiğiniz, izlediğiniz analizlerle ilgili önemli diye düşünüyorum. 3 tane parametre vardır futbolda. Rakibinizi de iyi etüt ettiğiniz zaman, onların kuvvetli taraflarını bilmek, zaaflarını bilmek önemli tabi” dedi.
“Ciddiye alacaksınız olayı ve maç maç gideceksiniz”
Son olarak Cuma günü oynayacak Manisa maçıyla ilgili konuşan Buz, “Bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Ben futbolcu kardeşlerimle toplantı yaparken şunları söyledim. Ya da bir empati yapalım. Siz teknik adam olsanız, önünüzde de Manisaspor maçı var. Siz ne söylerdiniz. Ciddiye alalım, iyi çalışalım, iyi çalıştıktan sonra da inşallah cenabı Allah’ta bize galibiyetimiz verir. Ama iyi çalışacaksınız, iyi hazırlanacaksınız, ciddiye alacaksınız olayı ve maç maç gideceksiniz” dedi.