Yeni Malatyaspor’da teknik heyetin raporu doğrultusunda orta saha oyuncusu Ali Sakal ile yolların ayrılması taraftarın tepkisine neden oldu.
Sosyal medya üzerinden kampanya başlatan sarı-kırmızılı taraftarlar, “Malatyaspor formasını yüreğiyle taşıyan Ali Sakal’ın ayrılmasını istemiyoruz” başlığıyla açtıkları sayfada tecrübeli futbolcuya sahip çıktı.
Yeni sezon hazırlıklarını Bolu Termal’de sürdüren sarı-kırmızılı takımda Teknik Direktör İrfan Buz’un Ali Sakal’a kafasındaki kadro için yetersiz olduğunu ve yeni sezonda kendisini düşünmediğini söylemesi üzerine taraftar grupları bu kararı protesto etti.
"Sonuna kadar sahip çıkacağız"
Sarı-kırmızılı takımda sahadaki mücadelesiyle taraftarın sevgisini kazanan Sakal’a sonuna kadar sahip çıkacaklarını kaydeden Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Murat Soysal, teknik heyetin bu yanlıştan dönmesini beklediklerini söyledi.
Sakal’ın Yeni Malatyaspor’dan ayrılmak gibi bir düşüncesinin hiçbir zaman olmadığını belirten Soysal, “Kararı öğrendiğinde çok üzüldüm. Bu futbolcumuz tam da kampa katılmak için gün sayarken, bir anda gelme demişler. Taraftar olarak şaşkın ve de üzüntülüyüz. Ali Sakal kardeşimiz her zaman Malatyaspor için elimden geleni yapmıştır. Çocuğu ağır bir hastalığın pençesinde kıvranırken bunu hiç bir zaman gerekçe göstermeden mücadelesinden kaçınmamıştır. Biz teknik heyetin, verdiği bu karardan döneceğini umut ediyoruz” dedi.