Alima Yeni Malatyaspor’un tecrübeli bek oyuncuları Ramazan Kahya ve Erkan Sekman az da olsa devam eden Play-off şanslarını sonuna kadar kullanmak istediklerini söyledi.
Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ramazan ve Erkan, 3 puan kaybettikleri Altınordu ve bu hafta oynayacakları Adana Demirspor müsabakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundular.
Ramazan, Play-off’u sonuna kadar kovalayacaklarını söyleyerek, “Altınordu maçı öncesi 3’te 3 yapmıştık. Büyük bir şans yakalamıştık. Play-off için umutlandık. Bu şansımızı sonuna kadar kullanmak istiyorduk. Altınordu karşısında galip gelip, bu şansımızı iyi kullanmak istiyorduk. Sıcak bir havada futbol oynadık. Belki çok iyi futbol oynayamadık ama takım olarak iyi mücadele etmeye çalıştık. Olmadı. Mağlup ayrıldık. Üzgünüz. Sezon başından beri verdiği emekler ve yaptığımız mücadelelerden dolayı bütün takım arkadaşlarımı gerçekten kutluyorum. Denizlispor da berabere kaldı. Alt tarafla pek fazla işimiz kalmadı. Şansımız var mı diye sorarsanız, şansımız var ama çok fazla yüksek bir şans değil. Tabii ki biz sonuna kadar kovalayacağız. Olursa inşallah Play-off oynamak istiyoruz” dedi.
Sezon başında ilk öncelikli hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ifade eden Kahya, “Biz, bu sezon ilk kez bu lige çıktık. İlk olarak biz sağlam ayakta durup, ilerleyen sezonlarda hedefimizi büyütmemiz gerekiyor. Altınordu maçı öncesi 3’te 3 yaparak, bizi alt taraftan üst tarafa yaklaştırdı. Biz de takım olarak Play-off şansımız neden olmasın diye düşündük. Oynadığımız rakipler ortadaydı. Bizim de mücadelemiz ortadaydı. Kalan dört hafta elimizden geleni mücadeleyi ortaya koyup, Play-off’u tekrar yakalamak için çabalayacağız” şeklinde konuştu.
"YOLUMUZA DAHA NET BAKMAK İSTİYORUZ"
Önlerinde zorlu bir deplasman olan Adana Demirspor maçı olduğunu belirten Kahya, “Bu maçta bizim için çok önemli. Bir Elazığspor derbisi gibi olmasa bile onun kadar önemli bir müsabaka bizim için. Oraya gittiğimizde elimizden gelen mücadelenin en iyisini vermek durumundayız. Çalışıyoruz. İnşallah oradan puan ve puanlarla dönüp, yolumuza daha net bakmak istiyoruz” diye konuştu.
Kahya, sezon başından beri her maçta kendilerine destek veren taraftarlara da teşekkür ettiğini ifade ederek, “Bizim bu sezon iç saha ve dış sahada en büyük destekçimiz oldular. Yeri geldi onları üzdük, yeri geldi güldürdük. Ama her defasında bizlere sahip çıkarak kocaman yüreklerini bize gösterdiler. Bizim taraftarlarımızdan bir isteğimiz var. Bu desteği sezonun sonuna kadar istiyoruz. Bizlerden bu desteklerini hiçbir zaman esirgemesinler. Bizlerde sezon sonuna kadar Play-off’u kovalayıp, onlara güzel bir hediye vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
ERKAN: "HAVLU ATMAMAK ADINA KAZANMAK İSTİYORUZ"
Alima Yeni Malatyasporlu futbolcu Erkan Sekman da geride kalan Altınordu maçının kendileri açısından önemli bir maç olduğunu belirterek, “Play-off için son dört maça daha hedefli daha iddialı girebilmek için kazanmamız gerekiyordu. Ama kayıp ettik” dedi. Önlerinde 4 maçın daha olduğunu dile getiren Sekman, takım olarak Play-off iddiasını sürdürebilmeleri için kalan maçları kazanmaları gerektiğini söyledi. Her şeyin henüz bitmediğini de sözlerine ekleyen Sekman, “Önümüzdeki Adana Demirspor maçını kazanıp, en azından son üç haftaya bu iddiamızı sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.
Adana Demirspor’un da Play-off mücadelesi verdiğini hatırlatan Sekman, “İkinci sırada bulunan takım ile dört puan farkları var. Onlar da kazanmak isteyecek. Biz de kazanmak istiyoruz. Ligi erken bitirmemek adına, havlu atmamak adına kazanmak istiyoruz. Bunun bilincinde o deplasmana gideceğiz. Deplasmanda Malatyaspor’a yakışan mücadelemizi ortaya koyup, üç puanımızı alıp döneceğiz” dedi.
"NEYİN NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL"
Lig bitmeden kesin konuşulmaması gerektiğini belirten Sekman, “Sezon başında ilk olarak Göztepe’de forma giydim. Büyük paralar harcanarak yapılanmaya gidildi. Hedefleri şampiyonluktu. Kağıt üzerinde bir üst lige çıktı gözüyle bakılan bir takım görünümündeydi. Ama bu sezon PTT 1. Lig öyle olmadı. Bir Adanaspor’u kimse hesaplamıyordu. Hatta bu takım düşer gözüyle bakılıyordu. Malatyaspor için de herkes bunları söylüyordu. Neyin ne olacağı belli değil. Son haftaya kadar ilk 6 ve 2 için mücadele kıran kırana geçecek. Son haftaya kadar zorlu geçecek. O yüzden kimse kesin konuşmamalı” diye konuştu.