Yenicami Spor Kulübü sporcuları Yakın Doğu Üniversitesi Sporcu Sağlık Performans Merkezi’nde yeni sezon öncesinde sağlık kontrolünden geçti.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde yer alan, sporcu sağlık performans merkezi, Yenicami Spor Kulübü futbolcuları sezon öncesi performans ölçümleri yapıldı. Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yenicami Spor Kulübü sporcularına ilk etapta vital parametreler ile vücut ağırlığı, boy, vücut yağ yüzdesi, pençe kuvveti, esneklik, anaerobik güç testi, maksimum oksijen tüketimi ölçümü, dikey sıçrama ve aerobik mekik koşusu testi uygulandığı belirtildi. Takım performansı ve bireysel performansların takibi amacıyla sezon içinde tekrar ölçümlerin yapılması hedefleniyor.
Testler laboratuvar ve sahada olmak üzere 2 bölümde gerçekleştirildi
Laboratuvar testleri ve saha testleri olmak üzere iki bölümde gerçekleştirilen testlerde sporcuların güç ve dayanıklılığını, solunumlarını ve vücut postür analizlerini ölçümleyen testler yapıldı. Yenicami Spor Kulübü ile sezon sonuna kadar testlerin belirlenen sürelerde 6 kez tekrarlanacağı bilgisi paylaşıldı.
İki yıldır sürdürülen yoğun çalışmalar sonuç verdi
Doç. Dr. Cevdet Tınazcı, büyük bir heyecan içinde olduklarını ve 2 yıldır sürdürülen çalışmaların sonucunda açılan Sporcu Sağlık Performans Merkezi’nin, spor bilimlerine ve ülke sporuna katkı sağlayacağını umduklarını belirtti.
Doç. Dr. H. Ulaş Yavuz da yapılan testlerin performans ölçümlerinde ve geliştirilmesindeki önemini vurgulayarak, dünyanın önemli merkezlerinde kullanılan cihazların Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi bünyesinde sayılarının artırılarak kullanılmaya devam edeceğinin altını çizdi.