'Herkes için spor' sloganıyla engellilerin önünü açan Yenimahalle Belediyesi, Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesinde dünya şampiyonları ve milli takım sporcuları yetiştirmeye devam ediyor.

Görme Engelliler Spor Kulübü Goalball Takımı’nın 4 oyuncusu, 05-12 Temmuz tarihleri arasında Litvanya’nın Kaunas şehrinde düzenlenen Goalball Avrupa Şampiyonası’nda milli formayla ter döktü. Performanslarıyla beğeni kazanan sporcular, milli takımı zirveye taşıması bildi. Goalball Kadın ve Erkek Milli Takımları, Türkiye’ye Avrupa Şampiyonu olarak döndü.

Yenmahalle’nin başarılı sporcuları Sevda Altınoluk ve Neşe Mercan Kadın Milli Takımı’nda, Ekrem Gündoğdu ve Abdullah Aydoğdu ise Erkek Milli Takımı’nda Türkiye’yi başarıyla temsil ederek, ay-yıldızlı bayrağı göndere çektirdi.

ARAS’A ZİYARET

Litvanya’daki oyunlarıyla Yenimahalle’ye gurur yaşatan sporculardan Sevda Altınoluk ve Ekrem Gündoğdu beraberindeki Kulüp Başkanı Birgül Bek, Kulüp Onursal Başkanı Erol Sayyıdan ve Antrenörler Cumhur Kılıç ve Salih Sayyıdan’la birlikte Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Erhan Aras’ı ziyaret etti.

Milli formayla gösterdikleri performans nedeniyle oyuncuları tebrik eden Aras, “Engel tanımayarak göğsümüzü kabartmaya devam eden sporcularımızla gurur duyuyorum. Onların elde ettiği bu başarıların, tüm engelli gruplarına örnek olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sporcular da Yenimahalle Belediyesi’nin her daim kendilerine destek verdiğini hatırlatarak Aras’a teşekkürlerini sundu.