2015-2016 sezonuna Hasan Doğan Stadyumu’nda hazırlanan Yenimahalle Belediyespor, oynadığı hazırlık maçlarında gösterdiği performansla beğeni topladı. 2 hazırlık maçı yapan mavi-beyazlı ekip, Tarımspor’u 2-1 yenerken, Yolspor ile 1-1 berabere kaldı. Sıcak havaya rağmen istekli oyunuyla dikkat çeken Yenimahalle Belediyespor, 3 Ekim’de başlayacak yeni sezon öncesi umut verdi.

Yaptığı transferlerle takımın yaş ortalamasını düşüren başkent ekibinde, geçtiğimiz sezonki kadronun neredeyse tamamına yakını değişti. Geçen seneden 4 oyuncuyla yoluna devam eden takım, transfer döneminde kadroya 15 yeni oyuncu takviyesi yaptı. Alt yapıdan ise 5 oyuncu çıkaran ekip, genç ve iddialı bir kadroyla yeni sezona girecek.

Yeni sezon öncesi takımın durumunu değerlendiren Yenimahalle Belediyesi Teknik Direktörü Kerem Güney, “Sezon öncesi çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Yaş ortalaması 24 olan bir takımla bu sezon şampiyonluk mücadelesi vereceğiz” dedi. Yaptıkları hazırlık maçlarıyla eksik noktalarını görmeye çalıştıklarının altını çizen Teknik Adam, “Hazırlık maçlarında elimizdeki 24 kişilik kadronun hemen hepsine şans verdik. Sezon başlamadan önce kadromuzu ve ideal 11’imizi hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı. İki hazırlık maçı daha yapacaklarını anlatan Güney, “Kazanspor ve DSİ Spor ile yapacağımız maçlar bizim eksiklerimizi görmemizi sağlayacak. Şu anda her şey yolunda gidiyor” diye konuştu. Oyuncuların özverili şekilde çalıştığını aktaran başarılı Teknik Adam, “Bu sezon bir üst lige çıkmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.