Hentbol Bayanlar Süper Ligi’nde finale sayılı günler kaldı. Play-off yarı final 2'inci maçında Yenimahalle Belediyesi, Ardeşen Gençlikspor'u 40-32 mağlup ederek, seride durumu 2-0 yaptı.

Süper Toto Türkiye Kupası’nı kazandıktan sonra play-offlarda her maça ekstra bir moral ve motivasyonla çıkan Yenimahalle’nin sporcuları, lig kupasını da alarak bu yılı iddialı kapatmak istiyor. Play-off yarı final ikinci maçında THF Spor Salonu’nda Ardeşen Gençlikspor'u ağırlayan Başkent ekibine, Yenimahalle Belediyesi yönetimi tam kadro destek verdi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal ve Yaşar Neslihanoğlu takımlarını bu kritik karşılaşmada yalnız bırakmadı. Taraf desteğini de arkasına alan Yenimahalle, oyunu baştan sona üstün götürerek kazanmasını bildi.
Finale bir adım daha yaklaşan Başkent ekibi maça; Yeliz, Anca, Lenhce, Esra, Duygu, Marina ve Kati yedilisiyle başladı. Mücadelenin ilk yarısı 21-13 önde kapatan Başkent temsilcisi, Ardeşen’e nefes aldırmadı. İyi savunma karşısında sayı bulmakta zorlanan konuk ekip, ikinci yarıda da istediği oyunu ortaya koyamadı.

40-32 sonuçlanan maçın yıldızı attığı 11 sayı ile Dimitrovic olurken, Yeliz, Esra ve Lenche 5, Marina ve Kati ise 4’er gol kaydetti. Sıla, Beyza ve Duygu da skora katkı yapan diğer isimler oldu. 3 galibiyet alan takımın finale yükseleceği Play-off yarı final maçlarında 2-0’lık bir seri yakalayan Yenimahalle, zirvenin en güçlü adaylarından biri olduğunu gösterdi.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Ankara seyircisi büyük bir coşku yaşadı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da galibiyet sevincine ortak oldu. Oyuncuları tebrik eden Yaşar, şunları kaydetti: “Bu keyifli seyir için tüm oyuncularımı kutluyorum. Yenimahalle, hentbolu Ankara seyircisine sevdirdi. Yenimahalle Belediyesi olarak bayan sporculara, sporun her dalına destek veriyoruz. Türkiye kupasının ardından inşallah lig kupasını da evimize getireceğiz. Ardeşen de güçlü bir takım. Onları da tebrik ediyorum.”