Spor Toto Basketbol Ligi’nin 24. haftasında Akın Çorap Yeşilgiresun Belediye sahasında Galatasaray Odeabank’a 87-84’lük skorla mağlup oldu. Maçın ardından antrenörler mücadeleyi değerlendirdi.
Maç sonrası karşılaşmayı değerlendiren Akın Çorap Yeşilgiresun Başantrenörü Aleksandar Trifunovic, ”Bu maçtan bir galibiyet çıkaramadık. Galatasaray gibi bir büyük bir takımı yenmek için basit hatalardan uzak kalmamız gerekiyor. Bu akşam olduğu gibi bizim takım 40 dakika boyunca hem savunmada hem de hücumda basit hatalar nedenli maçı alamadık. Savunmada özellikle topa baskı, yardıma geç kalmalar gibi unsurlarda istediğimiz gibi olmayınca maçta çok iniş çıkışlar oldu ve sonunda kazanmayı başaramadık. Galatasaray Avrupa’nın en iyi takımlarından biri özellikle Eurocup büyük bir ihtimalle kanacak olan bir takım, gerçekten dört oyuncuları var ki top hakimiyeti çok iyi olan oyuncular. Biz de bu akşam kazanmayı çok istedik ama başaramadık. Eğer önümüzde ki maçlarda da bu enerji seviyesini sürdürebilirsek, hiç kimseden çekinmemiz gerekmiyor ve bu şekilde başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
ATAMAN: ”MAÇ KAYBETMEK İSTEMİYORUZ”
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman ise maç değerlendirmesinde, ”Buraya gelmeden önce burada oynanan maçları izledik ve maça kafaca çok iyi hazırlandık. Maçın genelinde biz öne fırladık 10-11 sayı farkı yakaladık ama bunu koruyamadık, burada Giresun’un hakkını da vermek gerekir. Agresif savunma ile biz top kaybına sürüklediler ve hızlı hücumlarla skora yetiştiler. Kazanabilirlerdi ama sonunda biz tecrübemizle, Giresun’un savunmasını aşıp galip gelmeyi başardık. Ligde şuan 2. Sıradayız bu yüzden maç kaybetmek istemiyoruz. Âmâ şuan ligi bıraktık, tüm hazırlığımız eurocup’ta finalde oynamak olacaktır” şeklinde konuştu.
Akın Çorap Yeşilgiresun takımına da değinen Ataman, ”Akın Çorap Yeşilgiresun lige renk katıyor. Bunu sürekli, hale gelmesi lazımdır. Akın Çorap, Yeşilgiresun’a sahip çıkarak bu takım buralara gelmiş durumda sonuçta bu iş para ile ilerliyor. Bu takım tek bir sponsor ile kalmaması lazım ve ana sponsor yanında küçük sponsorlar da olmalıdır. Burada güzel bir atmosfer var, bunu kaybetmemesi lazım açıkçası Yeşilgiresun’un bu performansı ile ligde kalacağını düşünüyorum. Herkesin bir şekilde bu takımı desteklemesi ve sahip çıkması gerekiyor. Ana sponsor Akın çorabı ve yönetimi kutluyorum” dedi.