Azerbaycanlı MMA (Karma Dövüş Sanatları) sporcusu Khayal Abdullayev (26), kendisine sahip çıkan Türkiye'ye çok şey borçlu olduğunu ve artık olimpiyatlarda Türkiye adına yarışmak istediğini söyledi. Abdullayev, Azerbaycan'da çocuk esirgeme yurdunda büyüdüğünü ancak yılmayıp çok çalışarak uzakdoğu sporlarında 4 kez dünya şampiyonu olduğunu vurguladı.

Khayal Abdullayev, öğrenci değişim programıyla 2 sene önce Türkiye'ye gelerek ve Karabük Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği Bölümü'ne kaydoldu. İlk eğitim yılını başarıyla tamamlayan Azeri sporcu, dünya kupası hazırlıklarını üniversitenin tesislerinde aralıksız sürdürüyor.

20 yıldır Mixed Martial Arts (Karma Dövüş Sanatları) ile uğraştığını ifade eden Abdullayev, ulusal ve uluslarası yarışmalarda birçok birinciliğinin olduğunu ve yeni başarılar elde etmek istediğini kaydetti.

Kendisine sahip çıkan Türkiye'ye çok şey borçlu olduğunu açıklayan Azeri sporcu, artık uluslararası şampiyonalarda Türk milli forması ile başarılar elde edip Türk bayrağını göndere çektirmek ve İstiklal Marşı'nı okutmak istediğini belirtti.

Abdullayev, "Ben Azerbaycan'da yetiştirme yurdunda büyüdüm. Çocukluğumda garsonluk, ayakkabı boyacılığı ve birçok işlerde çalıştım. Çocukluğumdan beri karşı dövüş sporlarına karşı merakım vardı. Yurdun yanındaki bir spor salonunda idmanlara gitmeye başladım. Hem spor yapıp hem çalışarak kendimi geliştirdim. Rusya, Azerbaycan, Avrupa, Balkan şampiyonlarında altın ve gümüş madalya kazandım."

"TÜRK BAYRAĞINI DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA GÖKLERE ÇEKTİRDİM"

Öğrenci değişim programı kapsamında 2 yıl önce Karabük Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'ne geldiğini belirten Adullayev, "Türk forması ile katıldığım şampiyonalarında dünya birinciliklerim oldu. Türkiye'ye çok şey borçluyum. Bundan sonra en büyük hedefim Türk milli forması ile olimpiyatlarda Türk bayrağını göklere çıkartıp, milli marşımızı söyletmek istiyorum. Onun için büyüklerimden bana sahip çıkmalarını istiyorum. Eğer benim elimden tutarlarsa bu spor dalında Türkiye’nin adını en iyi şekilde duyaracağım. Kendime güveniyorum."

Khayal Abdullayev, gençlerin çok çalıştıkları ve inandıkları takdirde başaramayacakları iş olmayacağını sözlerine ekledi.