Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı’nın aldığı şirketleşme kararını olumlu bulduklarını söyledi.

    Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin oluşturduğu komisyon ile Türkiye Futbol Federasyonu temsilcileri geçtiğimiz günlerde Süper Lig AŞ'nin kurulması yönünde alınan kararı değerlendirdi.

    Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde bir araya gelen komisyonun toplantısından sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ açıklamalarda bulundu.

    TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Futbolun şirketleşmesi önemli bir gelişme. Bu güzel fikir için altını doldurmamız gereken çok şey var. Alt yapısıyla mali anlamda gelişmiş ülkelerdeki kopyasını yapmamız gerekiyor. 2017’ye kadar bir zamanımız var. Futbolun sorunlarını hep beraber çözmek için ortak karar aldık. Ortak menfaatimiz futbolun gelişmesi. Şeffaflık içerisinde kavgalar gibi sorunları çözeceğiz. Bu komisyon bunun için çalışacak. Bu arada Beşiktaşımızın 112. Yaşı kutlu olsun. Bu akşam oynayacakları maç için de başarılar diliyorum.” dedi.

    Göksal Gümüşdağ ise konuya ilişkin olarak “Uzun zamandır TFF ve Kulüpler Birliği uyum içerisinde çalışıyor. 2017’ye kadar bu konu hakkında çalışacağız. Bu iki kurum bir taraf değil. Hepimizin ortak menfaati Türk futboludur. Dolayısıyla Yıldırım Demirören’in almış olduğumuz şirketleşme kararına destek olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonra İnşallah hayırlısı olur. Beşiktaş Kulübümüze de bu akşam başarılar diliyoruz.” diye konuştu.