Bursa'da 24 yıl aradan sonra ilk defa düzenlenen 1. Yıldızlar Balkan Güreş Şampiyonası sona erdi. 11 ülkeden 203 sporcunun mücadele ettiği etkinlikte Türkiye, takım halinde şampiyon oldu.

Yunus Emre Spor Kompleksi’nde düzenlenen şampiyonada erkekler grekoromende Türkiye 6 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya ile 95 puan alarak şampiyon oldu. Romanya 3 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya ile 2’nci, Bulgaristan 4 gümüş, 4 bronz madalya ile 3’üncü oldu. Serbest stil erkeklerde de Türkiye 9 altın, 1 gümüş madalya ile 99 puan alarak şampiyon oldu. Bulgaristan 1 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya ile 2’nci, Makedonya 3 bronz madalya ile şampiyonayı 3’ncü tamamladı.

Kadınlar serbest stilde 4 altın, 5 gümüş, 1 bronz madalya ile 93 puan toplayan Türkiye yine şampiyonluğa ulaştı. Bulgaristan 2 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya ile 2’nci, Romanya 4 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya ile 3’üncü oldu. Yıldırım Belediyespor güreşçisi Himmet Akşit de Grekoromen Stil 100 kilogramda 3. olarak bronz madalya kazandı.

Takım müsabakalarında kadınlarda 1’nci Türkiye, 2’nci Romanya, 3’üncü ise Bulgaristan oldu. Erkekler serbest stilde yine Türkiye birincilik kürsüsüne çıkarken, Bulgaristan ikinci, Romanya ise üçüncü oldu. Erkekler Grekoromen’de de Türkiye birinci Romanya ikinci, Bulgaristan da üçüncü olarak şampiyonayı tamamladı.

Şampiyonada takım halinde üçüncü olan Bulgaristan’a ödülünü Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın takdim etti. İkincilik kürsüsüne çıkan Romanya’nın ödülünü Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Türkiye’nin ödülünü ise Avrupa Güreş Birliği As Başkanı Theodoros Hamakos ile Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali birlikte verdi.